Nyheter

Marit Sandvik & Nova Onda på Sørnorskturné 20.-25. april

Når Nord-Norges jazzvokal-dronning Marit Sandvik skal på Sørnorsk-turné med sitt Nova Onda-band, får 6 jazzklubber i regionen besøk: Urijazz i Tønsberg, Risør Jazzklubb, Grenland Jazzforum, Flekkefjord jazzklubb, Mandal Jazzklubb og Arendal jazzklubb.

 Det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, men Marit Sandvik & Nova Onda har omfavnet den brasilianske musikktradisjonen og gitt den et eget «nova onda»-uttrykk der lekenhet og presisjon går hånd i hånd. De spiller egne komposisjoner med nordnorske tekster og melodier hentet fra Brasils rike musikkflora.

Bandets første album, FLOR fra 2018, ble møtt med lovord fra både norsk og utenlandsk presse og blogger, og konsertene høster superlativer. Blandingen av brasiliansk og norsk musikk og språk gir bandet et særegent og eksotisk uttrykk. I 2019 spilte de seks konserter på turné i Brasil. Etter endt turné gikk de i studio i Sao Paulo, der de også hadde invitert med seg de to brasilianske musikere. Resultatet ble blant annet sangen Sove nu, utgitt som singel i 2021 og presentert både i Jungeltelegrafen og i Klassisk Vorspiel på NRK.

I 2020 sto bandet på scenen under Nordlysfestivalen sammen med 25 ungdomsstrykere i orkesteret Camerata Laranjeiras fra Rio de Janeiro og koret Ultima Thule. Utsolgt hus og magisk stemning! NRK gjorde opptak og sendte konserten på NRK P2.

De seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har fra tidlig 90-tall stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå med flere utgivelser bak seg og har høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var ett av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert i Norge med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har en mastergrad i brasiliansk trommespill, og har i flere perioder bodd i Brasil. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada, med tre Spellemannspriser på meritt-lista. Pianist Eirik Fjelde er en særdeles allsidig og lydhør musiker, og spiller også med noen av dagens hotteste popstjerner, deriblant Dagny og Chris Holsten. Bassist Morten Steene opplevde i likhet med Fjelde stor suksess med neosoulgruppa ThebandcalledOh. Han spiller i dag med rapperne RSP & Thomax og KLISH. Saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkestre og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

Musikernes erfaring fra forskjellige stilarter gir musikken en blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk jazz, populærmusikk og world music, – luftig, elegant og personlig i uttrykket.

Dette utdraget fra en konsertanmeldelse i avisa Nordlys sier det meste om hva publikum kan vente seg på turnéen:
«Kyndige musikere og djævelsk artig! … tiden fløy av gårde på en sky av energisk sanselighet og som etterlot flere enn meg med krampe i smilemusklene».

Da er det bare å ta turen til en eller flere av klubbene som skal ha konsert på turnéen!

Besetning:
Marit Sandvik – vokal, Ola Asdahl Rokkones – saxofon og vokal, Øystein Norvoll – gitar, Eirik Fjelde – tangenter, Morten Steene – bass, Simen I. Vangen – trommer og perkusjon.

Turnérute:
Torsdag 20.04.: Urijazz, Tønsberg. Fredag 21.04.: Risør Jazzklubb. Lørdag 22.04.: Grenland Jazzforum. Søndag 23.04.: Flekkefjord jazzklubb. Mandag 24.04.: Mandal Jazzklubb. Tirsdag 25.04.: Arendal jazzklubb.

———————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Marit Sandvik; tlf. (+47) 416 32 509, epost: maritsandvik19@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson; tlf. 45 47 36 86, e-post: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]