Nyheter

Ayumi Tanaka Trio på Sørnorsk-turné 10. – 16. november

Når Ayumi Tanaka Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Grenland Jazzforum, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Urijazz jazzklubb i Tønsberg og Kristiansand Jazzvesen besøk.

Pianist Ayumi Tanaka flyttet til Oslo fra Japan i 2011. I løpet av årene som har gått siden da, har hun etablert seg en av Norges mest spennende og anerkjente pianister.
Hun startet trioen med Christian Meaas Svendsen, bass og Per Oddvar Johansen, trommer i 2013. På senhøsten i fjor gav trioen ut platen Subaqueous Silence på det prestisjefylte plateselskapet ECM.

Det var interessen for musikken til norske improvisasjonsmusikere som i sin tid førte til at Ayumi Tanaka flyttet til Europa og Norge. Parallelt har hun i stadig større grad viet sine kulturelle røtter oppmerksomhet, spesielt klassisk japansk musikk. Natur og stillhet er også viktige inspirasjonskilder i musikken hennes. Alt dette har beredt grunnen for det svært personlige musikalske utrykket Ayumi Tanaka har arbeidet frem. Sammen med de dyktige og lydhøre medmusikere i trioen, presenterer hun publikum for en samling ettertenksomme musikalske fortellinger.
For å sitere fra Jan Granlies anmeldelse av Subaqueous Silence på jazznettstedet Salt Peanuts: «Det blir ikke vakrere enn dette.»

 Besetning:
Ayumi Tanaka – piano, Christian Meaas Svendsen – bass, Per Oddvar Johansen – trommer.

Turnérute:
Grenland Jazzforum torsdag 10.11., Flekkefjord Jazzklubb fredag 11.11., Mandal Jazzklubb lørdag 12.11., Arendal Jazzklubb mandag 14.11, Urijazz Tønsberg tirsdag 15.11., Kristiansand Jazzvesen onsdag 16.11.


For ytterligere informasjon kontakt:
Ayumi Tanaka, tlf. (+ 47) 47 95 62 33, e-post: ayumi.t39@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]