Nyheter

Elin Rosseland Kvartett på Sørnorsk jazzsenter-turné

7 konserter i Sørnorskregionen fra 17. til 26. september.

Når Elin Rosseland tar med kvartetten sin på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Dølen konsertserie på Evje, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk. Sørnorsk jazzsenter og jazzklubbene som skal ha konsert på turnéen, ser frem til å kunne presentere kvalitetsjazz igjen for et forhåpentligvis konsertsultent publikum!  

Elin Rosseland har lenge vært en viktig musiker og komponist på den norske jazzscenen og har i flere 10-år vært av de fremste utviklerne av det improviserte vokalfeltet. Hun er en vokalist med stor spennvidde i form og uttrykk og har samarbeidet med en rekke toneangivende musikere og band i egne og andres prosjekter. Foruten flere plateutgivelser i eget navn, er Elin Rosseland å høre på plater med blant andre Trondheim Jazzorkester, Nils Petter Molvær, Karl Seglem og Oslo 14 vokalensemble. At hun i 2009 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris, tydeliggjør ytterligere hennes musikalske kvaliteter og betydning i norsk jazz.

I kvartetten sin har Elin Rosseland med seg tre strålende musikere som mestrer hele spekteret fra det vakkert lyriske til det dynamiske og ekspressive. Helge Lien på piano og Knut Aalefjær på trommer utgjorde to tredjedeler av originalbesetningen i Helge Lien trio. Den akustiske bassen trakteres av Johannes Eick som har samarbeidet med Elin Rosseland siden 80-tallet, er bassist i den nye utgaven av Helge Lien trio og også har vært en del av Vigleik Storaas trio. Sterkere musikalsk mannskap skal man lete lenge etter!

Musikken Elin Rosseland presenterer med bandet sitt på denne turnéen er melodiøs i et åpent instrumentalt/vokalt samspill med rikelig plass til improvisasjon og samtidig med faste rammer. Tekstene er på norsk og engelsk.

Elin Rosseland – vokal, Helge Lien – piano, Johannes Eick – bass, Knut Aalefjær – trommer.

Turnérute:
Arendal Jazzklubb torsdag 17.09., Risør Jazzklubb fredag 18.09., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 19.09., Kristiansand Jazzvesen onsdag 23.09., Dølen Konsertserie på Evje torsdag 24.09., Bø Jazzklubb fredag 25.09., Grenland Jazzforum lørdag 26.09.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Elin Rosseland, tlf. 90535255, epost: elinrosseland@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Canal Street 2021 nærmer seg!

Når Elin Rosseland tar med kvartetten sin på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Dølen konsertserie på Evje, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk. Sørnorsk jazzsenter og jazzklubbene som skal ha konsert på turnéen, ser frem til å kunne presentere kvalitetsjazz igjen for et forhåpentligvis konsertsultent publikum!   Elin Rosseland […]

Nyheter

Parkjazz 2021 starter torsdag 24.06.

Når Elin Rosseland tar med kvartetten sin på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Dølen konsertserie på Evje, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk. Sørnorsk jazzsenter og jazzklubbene som skal ha konsert på turnéen, ser frem til å kunne presentere kvalitetsjazz igjen for et forhåpentligvis konsertsultent publikum!   Elin Rosseland […]