Nyheter

Majken Christiansen Kvintett på Sørnorsk jazzsenter-turné

Majken Christiansen Kvintett på Sørnorsk jazzsenter-turné med en helt ny produksjon: Peggy Lee´s liv i ord og toner. 6 konserter fra 02. til 07. november.

Majken Christiansen Kvintett skal i perioden 02. til 07. november på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Det blir konserter i Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Mandal Jazzklubb og i Frolandia, Froland kommune.

Den helt nye konsertproduksjonen, Peggy Lee´s liv i ord og toner, er et prosjekt som Arendal Jazzklubb har tatt initiativ til i forbindelse med at klubben har 15 års-jubileum i år.
Sørnorsk jazzsenter tar produksjonen ut på turné i regionen.

Det er selvfølgelig ikke uten grunn at Arendal Jazzklubb har valgt å markere sitt 15 års-jubileum med en konsertproduksjon som omhandler Peggy Lee og hennes musikk.
Det viser nemlig at den amerikanske sangeren og komponisten har røtter i Aust-Agder, nærmere bestemt i Froland. Det er det ikke mange som har vært klar over. Berte Gurine Olsdatter Ruhaven (f.1847) utvandret til Amerika i ung alder. Hun ble bestemor til Peggy Lee.

Saken fortsetter under bildet.

General Artists Corporation / Public domain

Peggy Lee er kanskje mest kjent for det store publikum for sin versjon av låten Fever som i sin tid ble en stor hit verden over. Men Peggy Lee markerte seg på flere måter i amerikansk musikkliv. Hun gav ut en rekke jazzplater, og hun gikk opp nye stier – ikke bare som utøvende vokalist, men også som låtskriver – på en tid da det ikke var vanlig for vokalister å skrive sine egne sanger. Peggy Lee ble også sett på som den ultimate nattklubbsangerinne. Hennes forstand på jazz og hennes fine «timing» og frasering som vokalist, blendet musikere som Ray Charles, Duke Ellington og Louis Armstrong.

Det er heller ikke uten grunn at nettopp Majken Christiansen ble spurt om å fortelle og synge livet til Peggy Lee. Majken turnerte for en del år tilbake med Rikskonsertene i oppsetningen «Ella Fitzgerald, ”the first lady of song,” en forestilling som i musikalsk og muntlig form formidlet fra livet til Ella. De som fikk med seg den oppsetningen, opplevde en Majken som bandt forestillingen sammen ikke minst med sine forteller-egenskaper.  Det er grunnen til at Arendal Jazzklubb valgte å spørre Majken om å gjøre det samme relatert til Peggy Lees liv og virke. Sammen med Majken møter vi hennes flotte band med profilerte norske jazzmusikere.

Besetning:
Majken Christiansen – vokal, Frode Kjekstad – gitar, David Skinner – piano, Stig Hvalryg – bass, Hermund Nygård – trommer.

Turnerute:
Torsdag 02.11.: Arendal Jazzklubb. Fredag 03.11.: Risør Jazzklubb.
Lørdag 04.11.; Flekkefjord Jazzklubb. Søndag 05.11.: Kristiansand Jazzvesen.
Mandag 06.11.: Mandal Jazzklubb. Tirsdag 07.11.: Frolandia, Froland kommune.
————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
– Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson: Mob. 37 00 55 47 / 45 47 36 86
Epost: post@sornorskjazzsenter.no
– Majken Christiansen, tlf. 92 20 66 59    Epost: majkenc@gmail.com

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]