Nyheter

Sørnorsk jazzsenterpris til Espen Larsen

Espen Larsen – musiker, komponist, gitarlærer, kafévert, konsertarrangør m.m. ble tildelt prisen for 2013

Sørnorsk jazzsenters pris for 2013 til Espen Larsen

Sørnorsk jazzsenter opprettet før nyttår Sørnorsk jazzsenter-prisen.
Prisen er på 15.000 kr. og formålet med opprettelsen av den er to-delt:
– Den skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen.
– Den skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Styret i Sørnorsk jazzsenter besluttet å tildele Espen Larsen prisen for 2013. Prisen ble utdelt torsdag 06.02. i forkant av Vinterjazz-konserten med Scheen jazzorkester i Arendal Jazzklubb.
SNJS jazzpris 2013Espen Larsen fra Vessøya i Grimstad kommune, har med sitt store og brede engasjement for formidling av jazz som utøver, komponist, gitarlærer, kafévert, konsertarrangør m.m., vært en sterk og viktig drivkraft på jazzscenen spesielt og musikkscenen generelt i Arendal siden tidlig på 1980-tallet.
Allerede i 1981 var han å finne i bandet Slåbråk som var med å etablere et jazzmiljø i Arendal. I 1997 kom hans plate Synergia sammen med Per Sigmond på Curling Legs. Dette er sannsynligvis en av de første jazzplatene som ble distribuert verden over med kun sørlandsmusikere.  Senere har han utgitt flere jazzplater i eget navn, og deltatt på mange plater innen andre musikksjangere.
Espen Larsen komponerer også musikk, og flere av hans komposisjoner er presentert på egne og andres plater. Han har i en årrekke hatt en sentral rolle i Canal Street hvor han i årlige prosjekter har spilt med lokale og tilreisende musikere fra inn og utland. I 2002 komponerte han bestillingsverket «Hope», som senere ble utgitt på plate, til Canal Street.
Han har gjennom mange år medvirket til å hjelpe frem nye musikere i lokalmiljøet gjennom å inkludere dem i egne band og delta i andre musikeres prosjekter.

Espen Larsen er innehaver og driver av musikkstedet No9 Kaffe & Platebar som han først etablerte og drev i 10 år på Langbryggen 9 i Arendal. Etter et lite opphold har han etablert kafeen på nytt i større lokaler på Teaterplassen 3. Her fortsetter han å promotere og formidle jazz gjennom CD- og LP-platesalg. I lokalene har han også etablert en scene hvor han presenterer jazz. Gjennom det har han skapt spillemuligheter, et miljø av stor betydning for musikere og et samlingssted for byens musikkinteresserte publikum i svært trivelige og inkluderende omgivelser.

Jørn Størkson,
daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]