Nyheter

Sørnorsk jazzsenterpris til Espen Larsen

Espen Larsen – musiker, komponist, gitarlærer, kafévert, konsertarrangør m.m. ble tildelt prisen for 2013

Sørnorsk jazzsenters pris for 2013 til Espen Larsen

Sørnorsk jazzsenter opprettet før nyttår Sørnorsk jazzsenter-prisen.
Prisen er på 15.000 kr. og formålet med opprettelsen av den er to-delt:
– Den skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen.
– Den skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Styret i Sørnorsk jazzsenter besluttet å tildele Espen Larsen prisen for 2013. Prisen ble utdelt torsdag 06.02. i forkant av Vinterjazz-konserten med Scheen jazzorkester i Arendal Jazzklubb.
SNJS jazzpris 2013Espen Larsen fra Vessøya i Grimstad kommune, har med sitt store og brede engasjement for formidling av jazz som utøver, komponist, gitarlærer, kafévert, konsertarrangør m.m., vært en sterk og viktig drivkraft på jazzscenen spesielt og musikkscenen generelt i Arendal siden tidlig på 1980-tallet.
Allerede i 1981 var han å finne i bandet Slåbråk som var med å etablere et jazzmiljø i Arendal. I 1997 kom hans plate Synergia sammen med Per Sigmond på Curling Legs. Dette er sannsynligvis en av de første jazzplatene som ble distribuert verden over med kun sørlandsmusikere.  Senere har han utgitt flere jazzplater i eget navn, og deltatt på mange plater innen andre musikksjangere.
Espen Larsen komponerer også musikk, og flere av hans komposisjoner er presentert på egne og andres plater. Han har i en årrekke hatt en sentral rolle i Canal Street hvor han i årlige prosjekter har spilt med lokale og tilreisende musikere fra inn og utland. I 2002 komponerte han bestillingsverket «Hope», som senere ble utgitt på plate, til Canal Street.
Han har gjennom mange år medvirket til å hjelpe frem nye musikere i lokalmiljøet gjennom å inkludere dem i egne band og delta i andre musikeres prosjekter.

Espen Larsen er innehaver og driver av musikkstedet No9 Kaffe & Platebar som han først etablerte og drev i 10 år på Langbryggen 9 i Arendal. Etter et lite opphold har han etablert kafeen på nytt i større lokaler på Teaterplassen 3. Her fortsetter han å promotere og formidle jazz gjennom CD- og LP-platesalg. I lokalene har han også etablert en scene hvor han presenterer jazz. Gjennom det har han skapt spillemuligheter, et miljø av stor betydning for musikere og et samlingssted for byens musikkinteresserte publikum i svært trivelige og inkluderende omgivelser.

Jørn Størkson,
daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021 til Bjørn Charles Dreyer

Styret i Sørnorsk jazzsenter har besluttet å tildele Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021 til musiker og komponist Bjørn Charles Dreyer fra Mandal. Prisen ble utdelt lørdag 17.09.22 i forbindelse med Mandal Jazzklubbs konsert på Sørnorsk jazzsenter-turnéen med Ellen Andrea Wang Trio. Sørnorsk jazzsenter legger dette til grunn for tildelingen: «Musiker Bjørn Charles Dreyer er bosatt i […]

Nyheter

Ellen Andrea Wang Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné

8 konserter i Sørnorskregionen fra 16. til 23. september. Når Ellen Andrea Wang Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Risør Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Arendal Jazzklubb, Dølen konsertserie på Evje og Bø Jazzklubb besøk.      Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets […]