Nyheter

Tuba og vokal Sør-Norge rundt

I november kommer en av Norges mest spennende vokalister på turné til Sør-Norge sammen med tubaist og komponist Lars Andreas Haug bosatt i Arendal. Tubaen er pakket og skal innom ni jazzklubber i Agder, Vestfold og Telemark!

Live Maria Roggen og Lars Andreas Haug – duoen Tu’ba – møttes som unge jazzkursdeltakere i 1994 og spilte på Molde jazzfestival allerede i 1995. Albumet «Tu’ba» som kom i 1998 er en liten perle av fin og særegen musikk som stadig fortsetter å treffe nye nysgjerrige lyttere. Tu’ba jobbet sammen i noen få år etter utgivelsen, men ga aldri ut flere plater. I ettertid har Roggen og Haug utviklet seg til markante utøvere som både bandledere, komponister og ensemblemusikere innen europeisk jazz og improvisasjonsmusikk.

Etter flere års pause er duoen Tu’ba tilbake for fullt i 2024, og feirer 30- årsjubileum for oppstarten. Det markeres blant annet med en Sørnorsk jazzsenter-turné til Agder, Vestfold og Telemark i november hvor de skal spille hele ni konserter.

«Vi gleder oss skikkelig til denne turnéen og det blir gøy å få spille så mange konserter på rappen! Det gjør noe med samspillet og musikken å få spille sammen så mange dager på rad, så vi gleder oss skikkelig til å komme sørover i november!», sier Live Maria Roggen og Lars Andreas Haug.

(Foto: Helge Lien)

Jazzlegende og tuba-guru
«Live Maria Roggen er for mange å regne som en av de virkelig store vokalistene i Norge i dag, og jeg har vært begeistret for henne i mer enn 20 år. Lars Andreas Haug er også en utrolig spennende musiker og komponist som vi er så heldige å ha boende her i regionen. Det å få høre de to sammen blir en stor opplevelse, og jeg gleder meg til å sende Tu’ba ut på turné til klubbene i vår region!», sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter Sigrun Tara Øverland.

Live Maria Roggen var gjennom mer enn 20 år vokalist i den populære kvartetten Come Shine, som gjorde standardlåter på nye måter, og hun var med på å starte vokalensemblet Trondheim Voices. Hun har hatt prisbelønte egne soloprosjekter og bestillingsverker, og har gjennom årene vært solist i en rekke andre sammenhenger. I tillegg til Tu’ba er hun i 2024 aktiv i to svært forskjellige duosamarbeid med pianister: i jazzduoen Live&Lien med Helge Lien, og i duoen Roggen/Nyhus med Ingfrid Breie Nyhus – den siste tidvis utvidet til trio med Morten Qvenild på live elektronikk. Roggen mottok i 2016 norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen, og er i tillegg til å være musiker også professor ved Norges musikkhøgskole.

Lars Andreas Haug er jazztubaist, multiblåser og komponist. Han har gitt ut og skrevet musikken til flere album med eget ensemble, men også samarbeidet og gitt ut album med en rekke internasjonale artister. Han er kjent for sin unike groove og sound på tubaen, og har inspirert mange jazztubaister i hele verden, da han har vært en foregangsfigur med sin banebrytende spillestil. Han driver sitt eget syv-persons-ensemble, Lars Andreas Haug band, som har høstet suksess og som også tidligere har vært på turné for Sørnorsk jazzsenter. Han har også vært aktiv på folkemusikkscenen, og vant bla. Spellemann med albumet «Never on a sunday» med Ragnhild Furebotten.

Besetning:
Live Maria Roggen – vokal og elektronikk, Lars Andreas Haug – tuba og elektronikk

Turnérute:
Tirsdag 5/11: Arendal Jazzklubb, onsdag 6/11: Kristiansand jazzvesen, fredag 8/11: Risør jazzklubb, lørdag 9/11: Mandal jazzklubb, søndag 10/11: Flekkefjord jazzklubb, onsdag 13/11: Larvik jazzklubb, torsdag 14/11: Urijazz, fredag 15/11: Bø jazzklubb, lørdag 16/11: Skiensjazzdraget

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i høst!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

1. november er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Risør jazzklubb, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets siste […]