Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen for storband til Hans Mathisen

Styret i Sørnorsk jazzsenter har besluttet å tildele Sørnorsk jazzsenter-prisen i 2024 for storband til Hans Mathisen fra Sandefjord.

«Sørnorsk jazzsenter er utrolig takknemlig for den jobben Sandefjord storband legger ned i Sandefjord og områdene rundt for å fremme jazz og storbandmusikk! Bandet har en imponerende merittliste og jeg tror vi blant annet kan takke storbandet for flere kjente jazznavn som Ole Mathisen, Petter Wettre, Øystein Trollsås og Helge Christensen som alle har spilt i bandet i sin ungdom. Men en ekstra takk til Hans Mathisen!

Det er ikke alle som flytter hjem igjen etter studier, og han er et godt eksempel på en dyktig, profesjonell musiker som flytter hjem igjen og har fått stor betydning for et levende musikkmiljø på et mindre sted gjennom innsats med egen musikkarriere, undervisning på musikklinja, Fjordjazz og som musikalsk leder for Sandefjord storband. Og han er også en populær arrangør av storbandmusikk for andre storband i hele Norge», sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Hans Mathisen feirer faktisk jubileum i år med Sandefjord storband da det i høst er akkurat 30 år siden han tok over som musikalsk leder i bandet! Han og resten av Sandefjord storband ble overrasket med prisen på øvelsen sin torsdag kveld. De skulle øve til konserten på Kokeriet kommende lørdag da Ida Stein fra styret i Sørnorsk jazzsenter kom for å overrekke dem prisen.

«Jeg er veldig glad og stolt over denne anerkjennelsen for både meg selv og Sandefjord Storband! Det er en god følelse å oppleve at det man legger inn av arbeide over lang tid synes i både nærmiljøet og områdene rundt!», sa Hans Mathisen etterpå.

Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013 og Sandefjord storband v/Hans Mathisen er den 11. prismottakeren. Da prisen ikke er delt ut de siste tre årene har styret besluttet å dele ut inntil tre priser i år, og tidligere i høst mottok Punkt-festivalen prisen for arrangører. Tidligere mottakere inkluderer festivalen Mandaljazz, klubbene Urijazz og Grenland jazzforum, samt musikerne Bjørn Charles Dreyer, Øyvind Nypan, Guttorm Guttormsen, Hilde Hefte, André Kassen og Espen Larsen. Prisen er på 20’000 kr og formålet er todelt:

«Sørnorsk jazzsenter-prisen skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder, Vestfold og Telemark. Musikere, storband, klubber, festivaler eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring jazz i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder, Vestfold og Telemark, og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter», Pål Koren Pedersen.

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i høst!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Tuba og vokal Sør-Norge rundt

I november kommer en av Norges mest spennende vokalister på turné til Sør-Norge sammen med tubaist og komponist Lars Andreas Haug bosatt i Arendal. Tubaen er pakket og skal innom ni jazzklubber i Agder, Vestfold og Telemark! Live Maria Roggen og Lars Andreas Haug – duoen Tu’ba – møttes som unge jazzkursdeltakere i 1994 og […]