Nyheter

Grønn turné med finsk artist

Under turnéflagget Better Live skal finske Linda Fredriksson turnere med sitt band og plata «Juniper» til jazzklubber på Sør- og Østlandet. Flekkefjord jazzklubb, Hamar jazzklubb, Nasjonal jazzscene, Urijazz i Tønsberg og Skiensjazzdraget er klubbene som får besøk når den første Better Live-turnéen går av stabelen i starten av oktober.

Better Live er et europeisk samarbeidsprosjekt der man jobber for en mer bærekraftig sirkulering av europeiske musikere. Nettverket spenner på tvers av 11 land og teller mer enn hundre jazzorganisasjoner, -klubber og -arrangører i Europa. I Norge er Nasjonal jazzscene, Østnorsk jazzsenter og Sørnorsk jazzsenter med som partnere. Målet er å redusere det totale utslippet for artister og publikum ved å jobbe for flere konserter på et mindre geografisk område, som igjen vil bidra til å skape bedre arbeidsvilkår for artistene.

Dette samarbeidet gjør det mulig for norske jazzklubber arrangere konserter med europeiske artister de ellers kanskje ikke ville hatt råd til å booke, og det vil også bidra til økt mangfold og en større orientering mot den stadig skiftende og utviklende europeiske jazzscenen. I en bransje med forholdsvis høyt karbonavtrykk, er det på høy tid at man prøver å tenke nytt rundt arrangørsamarbeid og tiltak for å redusere utslipp, og dette initiativet er et ypperlig eksempel på at et arrangørnettverk på tvers av de europeiske landene kan bidra til nettopp dette. Klubbene i Sør- og Øst- Norge er i denne omgang altså med på nybrottsarbeid, og det vil være med på å danne grunnlaget for videre arbeid med slike tiltak.

– Better Live er utrolig spennende og viktig prosjekt da det henter artister på tvers av land i Europa og forsøker å gjøre det på en miljøvennlig og bærekraftig måte. Artistene er veldig motiverte til å være med på dette, og arrangørene er også interesserte. Men Better Live handler ikke bare om artistene, men også publikum og hvordan de f.eks. kommer seg til konsertene, sier Thomas Johansson, som er ansatt som produsent for Better Live-prosjektet i Norge.

Finsk indie-jazz
I løpet av det kommende året får jazzklubber i Sør- og Øst-Norge besøk av finske Linda Fredriksson, den franske gruppa Nout og den spanske pianisten Xavi Torres. Linda Fredriksson er først artist som skal ut på Better Live-turné i Norge. Hens plate «Juniper» er lagd etter indie-metoden. Musikken er komponert og innspilt under korona, den er preget av å både komme fra én person i isolasjon, men også som en håndsrekning til andre rundt seg. Det er jazz med en popsensibilitet; små, snurrige melodier, hjemmelagde rytmer og eksperimenterende harmonier som blir til vakre ballader, poppete hooks og feite dansegulvbeats. Alt er lov!

Den virkelige magien skjer når låtene blir løftet opp og ut av levende musikere! Det glimrende bandet Linda Fredriksson har med seg vet hvor de starter og som oftest hvor de skal ende opp, men hva som skjer i mellom der, er det hjertet og stemningen i salen som bestemmer. Jazzen kommer gjennom i improviseringen, friheten i musikken og de litt rare veiene melodiene kan finne på å ta. Hens musikk er groovy og fengslende, og man kan ane hint av de finske skoger blandet med europeisk pulserende storbyliv. Vi får servert alt fra vakre ballader via gyngende catchy groover, til landskapsmalende flater ispedd en nordisk åpen sound.

– Jeg booket Linda Fredriksson til Oslo Jazzfestival i fjor og det var en utrolig kul konsert som jeg gleder meg til flere i Norge skal få oppleve», sier daglig leder på Nasjonal jazzscene, Øyvind Larsen.

Besetning:
Linda Fredriksson: saksofoner, Tuomo Prättälä: tangenter, Mikael Saastamoinen: bass, Olavi Louhivuori: trommer

Turnérute
8. okt: Hamar Jazzklubb, 9. okt: Oslo: Nasjonal jazzscene + egen konsert for de under 18 år, 10. okt: Tønsberg: Urijazz, 11. okt: Skiensjazzdraget, 12. okt: Flekkefjord Jazzklubb»

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i høst!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Klubb- og festivalmøte 24. oktober i Tønsberg

Vi arrangerer årlig møter for arrangører i regionen, og nå er endelig programmet for årets klubb- og festivalmøte klart! Dere må gjerne delta flere fra samme klubb eller festival. Etter møtet er det mulig å fortsette videre på konsert med Odd Steinar Albrigtsen 5tet feat. Petter Wettre hos Urijazz på Støperiet. Når: tirsdag 24. oktober kl.17:30-19:30 […]