Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen til Punkt-festivalen

Styret i Sørnorsk jazzsenter har besluttet å tildele Sørnorsk jazzsenter-prisen i 2024 for arrangører til Punkt-festivalen i Kristiansand.

«Sett i både nasjonal og internasjonal sammenheng er Punkt-festivalen en unik festival. Her kombineres dyktig programmeringen med live-remiks, strålende visuelle show, deilig lyd, gode seminarer og nære samarbeid med universitetet og studentmiljøet. På grunn av dette har Punkt-festivalen blitt et viktig nasjonalt og internasjonalt møtested for både musikere og alle andre deler av musikkmiljøet i krysningen mellom elektronisk musikk, jazz og andre sjangere», sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Jan Bang og Erik Honoré ble overrasket med prisen i forbindelse med en av konsertene på festivalen 6. september til stor applaus fra salen.

«Kristiansand er litt mindre enn andre store byer i verden, og det er ikke bare-bare å drive festival her. Da betyr det ekstra mye å vite at en blir satt pris på i egen region gjennom å få en sånn pris», sa Erik Honoré fra scenen.

Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013 og Punkt-festivalen er den 10. prismottakeren. Tidligere mottakere inkluderer festivalen Mandaljazz, klubbene Urijazz og Grenland jazzforum, samt musikerne Bjørn Charles Dreyer, Øyvind Nypan, Guttorm Guttormsen, Hilde Hefte, André Kassen og Espen Larsen. Da prisen ikke er delt ut de siste tre årene har styret besluttet å dele ut inntil tre priser i år. Prisen er på 20’000 kr og formålet er todelt:

«Sørnorsk jazzsenter-prisen skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder, Vestfold og Telemark. Musikere, storband, klubber, festivaler eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring jazz i regionen. Prisen skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder, Vestfold og Telemark, og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter», Pål Koren Pedersen.

Fra forsiden

Nyheter

Flukten til Sør-Norge

I september kommer en av Norges favoritt-jazzgrupper Flukten på turné, til Agder, Vestfold og Telemark. De har fersk plate i bagasjen, og skal besøke hele ti jazzklubber i regionen! Det som startet som en jam mellom venner har blitt til en av Norges favoritt-jazzgrupper! Bandet består av fire velkjente navn fra den norske jazzscenen: Hanna […]

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i høst!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]