Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen.

Jazzen møter verden
LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo og Reykjavik. Som artist turnerer hun verden rundt, og har hatt samarbeidsprosjekter med musikere blant annet i India, Libanon, Etiopia, Tanzania, Island og New York. Som komponist er hun aktuell med Tingingsverket til Vossa Jazz sitt 50- årsjubileum i 2023 og et verk sammen med KORK til Ultima i 2024.

Debutalbumet «Marble» kom i 2020 og høstet strålende kritikker med blant annet terningkast 6 i Dagsavisen. Den var også med på lister over årets beste album i Subjekt, Dagsavisen og Klassekampen. Oppfølgeren «Mirage», kom i 2023. Her har LILJA samarbeidet med tradisjonsbærere fra fire ulike deler av verden: Sápmi, Pakistan, Marokko og Brasil.

Nå kommer hun altså endelig til Agder, Vestfold og Telemark. Med seg på turnéen i sør har hun de strålende musikerne Sanne Rambags med på vokal, Bafana Nhlapo på vokal og perkusjon, Jo Skaansar på bass og Erik Nylander på trommer.

Brennende aktuell
LILJA er nominert til årets Spellemannsprisen i Åpen klasse, og slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Bandet er med andre brennaktuelle!

«I forbindelse med turnéen i Sør-Norge slipper vi en ny låt, som hører hjemme i Mirage-universet. Den er laget over en rytme spilt av Celio de Carvalho, og handler om… Kjærlighet! Hehe. Både den «lille» og den «store». Vi kan ikke tenke oss noen bedre måte å komme våren i møte på, enn på de nydelige jazzklubbene i Sør-Norge!», sier Oddrun Lilja Jonsdottir.

«Lilja er en av de mest spennende gitaristene i Norge i dag og har et unikt musikalsk uttrykk som henter inspirasjoner fra flere steder i verden. Musikk har en unik evne til å knytte sammen folk på tvers landegrenser og kontinenter, og dette er noe vi trenger mer i dag enn noen sinne. Dette er en konsert jeg virkelig kan anbefale for alle som er glad i musikk uavhengig av sjanger – også for de som ikke går så ofte på jazzkonserter!», sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Geir Rakvaag i Dagsavisen skrev følgende om den nyeste plata: «Lilja i fyr og flamme, Mirage er av en annen verden.» Det skulle vel gi gode lovnader for hva vi har i vente i vårlysningen!

Besetning:
Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar og vokal, Sanne Rambags – vokal, Bafana Nhlapo – vokal og perkusjon, Jo Skaansar – bass og vokal, Erik Nylander – trommer, Jon Anders Aagaard – lyd.

Turnérute:
Lørdag 13/4: Flekkefjord jazzklubb, søndag 14/4: Mandal jazzklubb, mandag 15/4: Arendal jazzklubb, tirsdag 16/4:  Risør jazzklubb, onsdag 17/4: Kristiansand jazzvesen, torsdag 18/4: Grenland jazzforum, fredag 19/4: Urijazz, lørdag 20/4: Horten Jazz Club, søndag 21/4: Larvik jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]