Nyheter

Mette Rasmussen Trio North starter jazzåret med et smell

2024 får en real kickstart når Sørnorsk jazzsenter sender saksofon-fyrverkeriet Mette Rasmussen ut på turne til både Agder og Telemark sammen med Ingebrigt Håker Flaten og Veslemøy Narvesen.

Fra improvisasjon til komposisjon og tilbake igjen
Trio North er frontet av den danskfødte og nå Norgesbaserte saksofonisten Mette Rasmussen. Rasmussen har vært en eksplosiv kraft på den internasjonale friimpro-scenen de siste ti årene, men hun brukte innetiden under pandemien til å studere komposisjon og denne nye trioen er middelet hun har valgt for å vise oss denne siden av musikken sin. Der Rasmussen før fant stemmen og lyden i møte med publikum, har hun nå i større grad forberedt og jobbet med ideene. Og med de to andre fantastiske musikerne som utgjør denne trioen blir dette en forrykende opplevelse! Melodi møter ren ild, drevet av en drivende rytmeseksjon bestående av bass-unikum Ingebrigt Håker Flaten og Sørlandets egen super-trommeslager Veslemøy Narvesen.

Trio North debuterte med verket «Time Travels Through Us» på Viktoria Nasjonal Jazzscene i 2022. I 2023 spilte de inn sin første plate og har etter utgivelsen vært på en omfattende Europaturné, inkludert Oslo Jazzfestival, North Sea Jazz Festival, samt en rekke andre klubber og festivaler i inn- og utland. Nå kommer de altså endelig til Sør-Norge og skal spille seks konserter i Agder og Telemark.

Pling plong og rock
«Det er viktig for oss som jazzsenter å ha en bredde i musikken vi presenterer. Noen har nok fordommer om at jazz er pling plong, men stadig flere har oppdaget jazzen som sjanger gjennom noen av de drivende nye jazzrock-prosjektene som har kommet i Norge de siste årene, som Hedvig Mollestad og Steamdome. Mette Rasmussen Trio North kan nok huke av for både pling plong og rock, så her er mulighet til både å bli utfordret og begeistret. Også skader det jo ikke akkurat at Sørlandets egen Veslemøy Narvesen er med på trommer!», sier daglig leder Sigrun Tara Øverland.

Klassekampen skrev følgende om Trio North: «Det Rasmussen-komponerte materialet byr på abstrakte strekk med så vel knirk, pling og plong, men også solide akustiske groovestrekk som får tid og lov til å feste seg, og noen eksalterte øyeblikk av tung riffing som rett og slett låter ganske rocka, på beste mulige vis.»

Det skulle vel gi gode lovnader for hva vi har i vente i februarmørket!

Besetning:
Mette Rasmussen – saksofon, Ingebrigt Håker Flaten – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

Turnérute:
Søndag 4/2 – Flekkefjord jazzklubb, mandag 5/2 – Mandal jazzklubb, Tirsdag 6/2 – Arendal Jazzklubb, onsdag 7/2 – Kristiansand jazzvesen, torsdag 8/2 – Skiensjazzdraget, fredag 9/2 – Bø jazzklubb (dobbeltkonsert med Trondheim jazzorkester og Gurls)

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Påmeldingen til Sørnorsk ungdomsstorband er åpen

Lyst til å bli med i Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS)? 1. september er det påmeldingsfrist til 2024/2025-utgaven av Sørnorsk Ungdomsstorband, og vi er nå åpne for påmeldinger. SNUS er et storband for ungdom i alderen 15 til 20 bosatt i fylkene Agder og Vestfold og Telemark. Spiller du trompet, trombone, saksofon, piano, gitar, bass, trommer eller […]