Nyheter

Tildelinger ad hoc-støtte 2023

Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning, og pedagogiske tiltak. Vi har fått mange gode søknader i år, og har delt ut støtte til både festivaler, klubber, storband og musikere, samt pedagogiske tiltak i Agder, Vestfold og Telemark. Støtten betyr mye for aktivitet både i vår region, og for utøvere fra vår region med prosjekter både innen- og utenlands. Støtten fra Sørnorsk jazzsenter har i flere tilfeller vært med å utløse annen lokal, regional eller nasjonal støtte.

Blant prosjektene som har fått tildeling er en rekke festivaler, som Canal Street i Arendal sitt jazzprogram, Fjordjazz i Sandefjord, Mandaljazz, Punkt-festivalen i Kristiansand og Parkjazz i Skien.

Klubbene Bø Jazzklubb, Skiensjazzdraget, Urijazz i Tønsberg, Dølen konsertserie på Evje, Åpen låve konsertserie på Gjerstad og SandefjordJazz har fått støtte til ekstraordinære konsertproduksjoner. Christianssand storband har fått støtte til to større konsertprosjekter.

Blant musikerne har Bliss Quintet , Fredrik Sahlander, Bernt Moen, Jostein Gulbrandsen og Kirk Covington, Saywhat, Klabertknarken, Nørsett trio med Randy Brecker og Ada Rovatti, samt Camilla Susann Haug fått støtte til plateinnspillinger. Kristin Sevaldsen, Bliss Quintet, AADAL, Picidae, Christer Fredriksen, Audun Ramo/Oddgeir Berg trio og Camilla Susann Haug har fått støtte til konserter og turnéer i Norge, USA, England, Tyskland, Italia, Danmark, Azerbaijan og Japan.

Vi har også støttet de pedagogiske tiltakene Sommerkurs i jazzimprovisasjon og Rytmisk bandhelg.

Alle har ikke fått tildeling, og vi fullfinansierer ikke prosjekter. Om du ikke fikk støtte til ditt prosjekt i 2023 kommer det nye muligheter i 2024. Det er nå innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars. Det er innført digitalt søknadsskjemaSe Retningslinjer og annen info om Ad hoc-støtteordningen her: Ad hoc- støtteordning.

Tildelinger i 2023:

Pedagogiske tiltak
Sommerkursene.no – Sommerkurs i jazzimprovisasjon 50 000
Agder musikkråd – Rytmisk bandhelg 30 000
Festivaler
Canal Street – Jazz Sessions 2023 40 000
Fjordjazz 2023 42 000
Mandaljazz 2023 45 000
Punkt-festivalen 2023 45 000
Parkjazz 2023 45 000
Klubber
Bø Jazzklubb – dobbeltkonsert med Symre og Johanna Seim 8 000
Skiensjazzdraget – Jazzfest Skien 2023 25 000
Urijazz – Musikk i Sentrum-festivalen 20 000
Dølen konsertserie – Terrassejazz 20 000
Åpen låve konsertserie 8 000
SandefjordJazz – Kulturdøgn 4 000
Storband
Christianssand Storband – CSB spiller egen musikk 8 000
Christianssand Storband – støtte til  Sommerkonsert 2023 10 000
Musikere
Camilla Susann Haug – plateinnspilling 15 000
Bliss Quintet – plateinnspilling 10 000
Bliss Quintet – turné i Tyskland, Italia og Danmark 7 000
Picidae – turné i Norge og Japan 7 000
Klabertknarken – plateinnspilling 15 000
Christer Fredriksen – opptreden på Y2K23-festivalen i Santa Cruz 5 000
Audun Ramo – reisestøtte for turnéer med Oddgeir Berg trio i Norge, Tyskland og Azerbaijan 5 000
AADAL – turné i England 7 000
Camilla Susann Haug – turné i Norge 7 000
Nørsett trio med Brecker og Rova – plateinnspilling 15 000
Fredrik Sahlander, Bernt Moen, Jostein Gulbrandsen og Kirk Covington – innspillingsprosjekt/publikasjon 6 000
AADAL – turné i Norge 6 000
Kristin Sevaldsen – konserter i Norge og Island 7 000
Saywhat – plateinnspilling 15 000

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Påmeldingen til Sørnorsk ungdomsstorband er åpen

Lyst til å bli med i Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS)? 1. september er det påmeldingsfrist til 2024/2025-utgaven av Sørnorsk Ungdomsstorband, og vi er nå åpne for påmeldinger. SNUS er et storband for ungdom i alderen 15 til 20 bosatt i fylkene Agder og Vestfold og Telemark. Spiller du trompet, trombone, saksofon, piano, gitar, bass, trommer eller […]