Nyheter

Tildelinger ad hoc-støtte 2023

Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning, og pedagogiske tiltak. Vi har fått mange gode søknader i år, og har delt ut støtte til både festivaler, klubber, storband og musikere, samt pedagogiske tiltak i Agder, Vestfold og Telemark. Støtten betyr mye for aktivitet både i vår region, og for utøvere fra vår region med prosjekter både innen- og utenlands. Støtten fra Sørnorsk jazzsenter har i flere tilfeller vært med å utløse annen lokal, regional eller nasjonal støtte.

Blant prosjektene som har fått tildeling er en rekke festivaler, som Canal Street i Arendal sitt jazzprogram, Fjordjazz i Sandefjord, Mandaljazz, Punkt-festivalen i Kristiansand og Parkjazz i Skien.

Klubbene Bø Jazzklubb, Skiensjazzdraget, Urijazz i Tønsberg, Dølen konsertserie på Evje, Åpen låve konsertserie på Gjerstad og SandefjordJazz har fått støtte til ekstraordinære konsertproduksjoner. Christianssand storband har fått støtte til to større konsertprosjekter.

Blant musikerne har Bliss Quintet , Fredrik Sahlander, Bernt Moen, Jostein Gulbrandsen og Kirk Covington, Saywhat, Klabertknarken, Nørsett trio med Randy Brecker og Ada Rovatti, Camilla Susann Haug og Alice and the Mountain fått støtte til plateinnspillinger. Kristin Sevaldsen, Bliss Quintet, AADAL, Picidae, Christer Fredriksen, Audun Ramo/Oddgeir Berg trio og Camilla Susann Haug har fått støtte til konserter og turnéer i Norge, USA, England, Tyskland, Italia, Danmark, Azerbaijan og Japan.

Vi har også støttet de pedagogiske tiltakene Sommerkurs i jazzimprovisasjon og Rytmisk bandhelg.

Alle har ikke fått tildeling, og vi fullfinansierer ikke prosjekter. Om du ikke fikk støtte til ditt prosjekt i 2023 kommer det nye muligheter i 2024. Det er nå innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars. Det er innført digitalt søknadsskjemaSe Retningslinjer og annen info om Ad hoc-støtteordningen her: Ad hoc- støtteordning.

Tildelinger i 2023:

Pedagogiske tiltak
Sommerkursene.no – Sommerkurs i jazzimprovisasjon 50 000
Agder musikkråd – Rytmisk bandhelg 30 000
Festivaler
Canal Street – Jazz Sessions 2023 40 000
Fjordjazz 2023 42 000
Mandaljazz 2023 45 000
Punkt-festivalen 2023 45 000
Parkjazz 2023 45 000
Klubber
Bø Jazzklubb – dobbeltkonsert med Symre og Johanna Seim 8 000
Skiensjazzdraget – Jazzfest Skien 2023 25 000
Urijazz – Musikk i Sentrum-festivalen 20 000
Dølen konsertserie – Terrassejazz 20 000
Åpen låve konsertserie 8 000
SandefjordJazz – Kulturdøgn 4 000
Storband
Christianssand Storband – CSB spiller egen musikk 8 000
Christianssand Storband – støtte til  Sommerkonsert 2023 10 000
Musikere
Camilla Susann Haug – plateinnspilling 15 000
Bliss Quintet – plateinnspilling 10 000
Bliss Quintet – turné i Tyskland, Italia og Danmark 7 000
Picidae – turné i Norge og Japan 7 000
Klabertknarken – plateinnspilling 15 000
Christer Fredriksen – opptreden på Y2K23-festivalen i Santa Cruz 5 000
Audun Ramo – reisestøtte for turnéer med Oddgeir Berg trio i Norge, Tyskland og Azerbaijan 5 000
AADAL – turné i England 7 000
Camilla Susann Haug – turné i Norge 7 000
Nørsett trio med Brecker og Rova – plateinnspilling 15 000
Fredrik Sahlander, Bernt Moen, Jostein Gulbrandsen og Kirk Covington – innspillingsprosjekt/publikasjon 6 000
AADAL – turné i Norge 6 000
Kristin Sevaldsen – konserter i Norge og Island 7 000
Saywhat – plateinnspilling 15 000
Alice & the Mountain – plateinnspilling 10 000

Fra forsiden

Nyheter

Søknadsfrist om turneproduksjon 1. desember

Hva har Nils Petter Molvær, Red Kite, Scheen jazzorkester og Marit Sandvik og Nova Onda til felles? De var på Sørnorsk jazzsenter-turné i 2023! 1. desember er det søknadsfrist for turneene i 2025. Et av Sørnorsk jazzsenters formål er å arrangere konserter som er forankret i jazz og beslektede musikkformer. Jazzsenteret bidrar til at landsdelen […]

Nyheter

Scheen Jazzorkester & Fredrik Ljungkvist på jubileumsturné

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år i år og sender hele regionens store profesjonelle jazzensemble Scheen Jazzorkester ut på en heidundrende jubileumsturné til både Agder, Vestfold og Telemark!   Nyskrevet musikk på veien SandefjordJazz, Arendal jazzklubb, Skiensjazzdraget og Flekkefjord jazzklubb får besøk av det 12 personers store Scheen jazzorkester når Sørnorsk jazzsenter sender av gårde årets […]