Nyheter

Scheen Jazzorkester & Fredrik Ljungkvist på jubileumsturné

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år i år og sender hele regionens store profesjonelle jazzensemble Scheen Jazzorkester ut på en heidundrende jubileumsturné til både Agder, Vestfold og Telemark!

 

Nyskrevet musikk på veien
SandefjordJazz, Arendal jazzklubb, Skiensjazzdraget og Flekkefjord jazzklubb får besøk av det 12 personers store Scheen jazzorkester når Sørnorsk jazzsenter sender av gårde årets siste jubileumsturne. Med seg har de den eminente svenske saksofonisten Fredrik Ljungkvist. Han har vært en bauta i Skandinavisk jazz i 25 år, og er kjent fra band som Atomic og Parish m.fl. Nå har han skrevet et bestillingverk for Scheen Jazzorkester, så det er flunkende ny musikk som blir presentert på denne turnéen.

«Det er ikke hverdagskost for mindre klubber å kunne ta i mot et så stort band som attpåtil skal spille nyskrevet musikk. Det er derfor ekstra stas at vi som regionalt jazzsenter kan være med å bidra til at dette flotte bandet kommer ut i hele regionen», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen.

Regionens eget jazzensemble
«Vi er utrolig stolte over å kunne kalle Scheen jazzorkester vårt eget store profesjonelle jazzensemble. Bandet består av noen av landets beste jazzmusikere. Når de i tillegg får med seg Fredrik Ljungkvist må det bare bli fantastisk», sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Scheen Jazzorkester ble startet i 2010, har utgitt åtte kritikerroste album og samarbeidet med noen av verdens fremste jazzmusikere. De to siste årene har orkesteret bl.a. hatt prosjekter med den amerikanske stjernetrompetisten Ambrose Akinmusire, samt store norske band og artister som Cortex og Ståle Storløkken. Om Scheen Jazzorkesters siste plateutgivelse Logical Fallacies fra 2021 skrev Jan Granlies på jazznettstedet Salt Peanuts: «Den nye innspillingen til Scheen Jazzorkester er en utmerket session, hvor de igjen fremstår som ett av de mest spennende, større orkestre i Norden.»

 

Det skulle vel si det meste om kvalitetene Sørnorsk jazzsenter-regionens store profesjonelle jazzensemble besitter. Dette er jazz i stort format i aller beste tapning. Kom og se og hør!

 

Besetning:
Fredrik Ljungkvist – saxofoner/klarinetter, Guttorm Guttormsen – altsaxofon/fløyte, André Kassen – saxofoner, Jon Øystein Rosland – tenorsaxofon, Line Bjørnør Rosland – bassklarinett, Thomas Johansson – trompet, Finn Arne Dahl Hanssen – trompet, Magne Rutle – trombone, Frøydis Aslesen – trombone, Åsgeir Grong – basstrombone, Mattias Ståhl – vibrafon, Jan Olav Renvåg – bass, Audun Kleive – trommer

 

Turnérute:
Onsdag 08.11 – SandefjordJazz, torsdag 09.11 – Arendal Jazzklubb, fredag 10.11 – Skiensjazzdraget, lørdag 11.11 – Flekkefjord Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Nominer kandidater til Sørnorsk jazzsenter-pris eller stipend

Sørnorsk jazzsenter åpner opp for nominasjoner til pris og/eller stipend i 2024. Frist for nominasjoner er 20. august. Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013 og har til nå blitt utdelt ni ganger. Etter et par års opphold skal nå den tiende prisen eller stipendet deles ut. Styret i Sørnorsk jazzsenter har for 2024 vedtatt nye […]