Nyheter

Feirer 25 år med trompetikon

Sørnorsk jazzsenter fyller 25 år og feirer med å sende trompetlegenden Nils Petter Molvær på turne i Agder, Vestfold og Telemark.

25 år med jazz i sør
«I år er det 25 år siden Sørnorsk jazzsenter ble etablert. Tidligere i år ga vi ut en jubileumspublikasjon og to CDer som oppsummerer de første 25 årene. Det har vært viktig for oss å se bakover, men det viktigste er selvfølgelig framtiden!», sier styreleder i Sørnorsk jazzsenter, Pål Koren Pedersen.

Geografisk omfatter regionen i dag Agder, Vestfold og Telemark, med aktiviteter og medlemmer fra Flekkefjord i vest til Horten i øst. Også i innlandet skjer det mye med stor aktivitet på blant annet Evje og Bø i Telemark. Sørnorsk-regionen har i dag cirka 50 musikere med musikermedlemskap i Norsk jazzforum, 16 jazzkluber, 7 jazzfestivaler og 14 storband som vi yter service til. Vi driver også med rekruttering, kompetanse- og talentutvikling gjennom blant annet Sørnorsk ungdomsstorband, i tillegg til at vi samarbeider med regionens store profesjonelle jazzensemble Scheen jazzorkester.

Trompetikon på Sørnorsk turne
Sørnorsk jazzsenter produserer også årlig 4 turneer som besøker jazzklubbene i regionen, og i høst har senteret slått på stortrommen. Jubileet markeres med en turne med Nils Petter Molvær Group som skal besøke 8 klubber i regionen: Kristiansand Jazzvesen, Horten Jazzclub, Urijazz i Tønsberg, Flekkefjord Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Skiensjazzdraget og Bø Jazzklubb.

«Norges trompetikon Nils Petter Molvær kommer på turnéen sammen med sine eksepsjonelle bandmedlemmer: Johan Lindstrøm på steelgitar, Jo Berger Myhre på bass, og Erland Dahlen på trommer. Vi lover en ekstraordinær musikalsk opplevelse for både jazzentusiaster og andre musikkelskere!», sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Sigrun Tara Øverland.

Nils Petter Molvær er kjent for sin innovative og sjangeroverskridende tilnærming til jazzmusikk. Bandets unike lyd blander elementer av jazz, elektronisk og ambient musikk, og fengsler publikum over hele verden. Med Molværs distinkte trompetspill i spissen, skaper bandet hypnotiserende soniske landskap som flytter grensene for hva som tradisjonelt forbindes med jazz. Siden starten med Masqualero, Jon Balke og Sidsel Endresen har Molvær hatt sin helt egen stemme, og med albumet «Khmer» som også er 25 år i år satte han en ny standard for elektroakustisk musikk.

Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve Nils Petter Molvær og bandet hans på en jazzklubb nær deg!

Besetning:
Nils Petter Molvær – trompet og elektronikk, Johan Lindstrøm – steelgitar og banjo, Jo Berger Myhre – bass og gitar, Erland Dahlen – trommer og perkusjon, Sven Persson – lyd

Turnérute:
Onsdag 13/9 – Kristiansand Jazzvesen, torsdag 14/9 – Horten Jazzclub, fredag 15/9 – Urijazz i Tønsberg, lørdag 16/9 – Flekkefjord Jazzklubb, tirsdag 19/9 – Arendal jazzklubb, onsdag 20/9 – Mandal Jazzklubb, torsdag 21/9 – Skiensjazzdraget og fredag 22/9 – Bø Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Klubb- og festivalmøte 24. oktober i Porsgrunn

Vi arrangerer årlig møter for våre medlemmer i regionen, og nå er endelig programmet for årets klubb- og festivalmøte klart! Nytt av året er at vi inkluderer festivalene i møtet, og vi håper mange både klubber og festivaler tar turen! Det må gjerne delta flere fra samme klubb eller festival. Etter møtet er det mulig […]

Nyheter

Musikermøte 25. oktober i Kristiansand

Vi arrangerer årlig møter for våre medlemmer i regionen, og nå er endelig programmet for årets musikermøte klart! Vi har vært så heldige å få med oss Torun Eriksen og Jan Bang som begge bor og jobber i regionen vår. Etter møtet er det mulighet å fortsette videre på konsert med A Tonic for the […]