Nyheter

Red Kite på Sørnorsk jazzsenter-turné

7 konserter i Sørnorskregionen fra 01. til 11. februar.

Når Red Kite skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Flekkefjord Jazzklubb, Skiensjazzdraget, Urijazz i Tønsberg, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Bø jazzklubb og Mandal Jazzklubb besøk.

 

Gitarist Even Heltre Hermansen, bassist Trond Frønes og trommeslager Torstein Lofthus begynte i 2013 å lefle med tanken på et nytt bandprosjekt. I 2014 ble Bernt André Moen med på tangenter, og Red Kite var født. Medlemmene er blant annet kjent fra band som Shining, Elephant9, Bushmans Revenge og Grand General.

I 2019 kom bandets selvtitulerte debut-plate ut på Rare Noise Records til overstrømmende kritikker både nasjonalt og internasjonalt.
I november 2021 kom plate nr. 2; Apophenian Bliss som også høstet strålende kritikker, blant annet i engelske Prog Magazine der disse to sitatene er hentet fra:
«Given their pedigree, it comes as no surprise to report that Apophenian Bliss, their second album, is a rumbling monolith of jazz-referencing avant-prog. The forbidding black mountain and the gloaming crimson sun at its sleeve art a perfect analogue for the music within»
“Imagine a wrestling match between a metal band in the red corner and a psych-rock band in the blue corner with electric-era Miles Davis as a referee”.

Jazzwise Magazine formulerte det på denne måten i sin anmeldelse av platen:
«Explosive yet immersive, it’s like a dream of the 1970s Hendrix-Miles summit that never was – with interjections from later Brum, Oz and Norwegian Metal and inevitably held in Oslo´s new capital of headbanging, mind-expanding jazz.»

Red Kite har utviklet et musikalsk uttrykk som enkelte har beskrevet som “deilig skittent”; ganske dekkende for et band som kombinerer psykedelia og tunge riff med et tett og fett lydbilde det vokser hår på. Men det er likevel mye mer. Jazzreferansene sitter løst, og ordspillene i Even Helte Hermansens låttitler likeså.
Musikken er inspirert av 60- og 70-tallets frijazz, rock, jazzrock, prog og psykedelia, men tatt inn i vår tid og mikset til et helt eget brygg uten for sterke referanser i noen retning. Musikken har improvisasjon som et sentralt element, men med sterke og tydelige låter, catchy riff og fine melodier.

Svært fristende å få med seg på en konsert nær deg på denne turnéen, ikke sant?

Besetning: 
Even Helte Hermansen – gitar, Bernt Moen – tangenter, Trond Frønes – bass,
Torstein Lofthus – trommer.

Turnérute:
Flekkefjord Jazzklubb onsdag 01.02., Skiensjazzdraget torsdag 02.02., Urijazz i Tønsberg tirsdag 07.02., Kristiansand Jazzvesen onsdag 08.02., Arendal jazzklubb torsdag 09.02., Bø Jazzklubb fredag 10.02., Mandal Jazzklubb lørdag 11.02.
———————————————————————————–

For ytterligere informasjon kontakt:
Torstein Lofthus, tlf. (+47) 917 61 393, e-post: torsteinlofthus@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, e-post: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Arrangørsamling

Den 12.-13. april arrangerer vi arrangørsamling for klubber, festivaler og andre konsertarrangører sammen med Musikkontoret SØRF. Det er gratis å delta, og det er mulig å delta en eller begge dager! Når: fredag 12. april kl.15:30-17:30 og lørdag 13. april kl.12-16. Det er mulig å delta en eller begge dager Hvor: Kraftverk/Studenthuset Bare, Skippergata 24 b midt […]