Nyhet

Jazzprisen 2023 åpnet for nominasjoner

I april 2023 arrangerer Norsk jazzforum for aller første gang Jazzprisen. Nå er det åpnet for nominasjoner til alle de 11 jazzprisene. Nominasjonsfrist er 15. november 2022.

Lørdag 15. april blir det festaften i Ibsenhuset i Skien når Jazzprisen arrangeres for aller første gang. Jazzprisen skal hylle det grenseløse jazzmangfoldet her i landet, som gjennom mange tiår har satt avtrykk og fått stor anerkjennelse internasjonalt. Med Jazzprisen ønsker Norsk jazzforum å løfte fram jazzen i alle dets former, til nåværende så vel som gryende publikummere. Jazzprisen er et initiativ for å bygge opp under aktivitet, miljøer og positive tilvekster lokalt og nasjonalt.
Jazzprisen arrangeres i forbindelse med Norsk jazzforums landsmøte som samler landets jazzaktører. I tillegg åpnes dørene til selve prisshowet for ordinært publikum.  

Åpent for nominasjoner
Norsk jazzforum håper hele miljøet lar seg engasjere til å nominere kandidater til alle elleve priser. Ulike fagjuryer vil avgjøre vinnere av jazzprisene som deles ut under et arrangement i Skien 15. april 2023. Buddy har siden 50-tallet vært den høyeste utmerkelsen i det norske jazzmiljøet, og den innlemmes nå i Jazzprisen sammen med Årets jazzklubb, Storbandprisen og en rekke nye priskategorier. Jazzprisen skal hedre musikerne, men også andre aktører i miljøet.
Se oversikt over priskategorier og nominer kandidater her.
Nominasjonsfrist er 15. november 2022.

De unike Jazzpris-statuettene er designet av Nick Alexander og produseres av resirkulert plast av firmaet Utoplast. Foto: Arne Hauge/Norsk jazzforum

NRK som mediepartner
Jazzprisen og Norsk jazzforum har med seg NRK som mediepartner. En viktig og spennende mulighet, forteller musikksjef i NRK, Mats Borch Bugge: – NRK ser alltid etter nye muligheter for å vise frem det store mangfoldet av norsk musikk, og Jazzprisen er i tråd med vårt ønske om å løfte nettopp norsk musikk. Norsk jazz er høyst levende, premissgivende og i tillegg svært anerkjent i utlandet, derfor er det naturlig for oss å være til stede her, sier Borch Bugge.

Unike statuetter
Prisstatuettene er designet av Nick Alexander og produseres av Utoplast. Prisene er formet som en «J», og er laget av komprimert og resirkulert plast. Gjennom å bruke ulik farget plast og plast fra ulike kilder, vil hver eneste pris få et helt eget uttrykk. Resultatet blir aldri helt det samme for hver gang den presses, så hver pris blir helt unik for den enkelte vinneren.

Mer om Jazzprisen her.

Fra forsiden

Nyheter

1. mars er festivalenes søknadsfrist

Gjør som Punkt-festivalen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført søknadsfrister på Ad hoc-støtten, og festivalene har én årlig søknadsfrist: 1. mars. Nå nærmer vi oss årets  frist, og det må søkes minimum en måned før tiltaket gjennomføres. Det er […]

Nyheter

COPAGDER: ACT24 – Action, Culture, Technology

14.-15.mars er det klart for kultur- og bærekraftsymposiet COPAGDER: ACT24 i regi av Arena for Bærekraft, Musikkontoret SØRF, Agder Kunstsenter, Sørnorsk Filmsenter, Scenekunst Sør, Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Bølgen Bærekraftsenter, Hovedorganisasjonen Virke, NOKU (Norsk Kulturforum), NKA (Norske Kulturarrangører), Kristiansand Kommune, Ravnedalen Live og oss i Sørnorsk jazzsenter. Vi inviterer og utfordrer På COPAGDER: ACT24 presenterer vi […]