Nyhet

Jazzprisen 2023 åpnet for nominasjoner

I april 2023 arrangerer Norsk jazzforum for aller første gang Jazzprisen. Nå er det åpnet for nominasjoner til alle de 11 jazzprisene. Nominasjonsfrist er 15. november 2022.

Lørdag 15. april blir det festaften i Ibsenhuset i Skien når Jazzprisen arrangeres for aller første gang. Jazzprisen skal hylle det grenseløse jazzmangfoldet her i landet, som gjennom mange tiår har satt avtrykk og fått stor anerkjennelse internasjonalt. Med Jazzprisen ønsker Norsk jazzforum å løfte fram jazzen i alle dets former, til nåværende så vel som gryende publikummere. Jazzprisen er et initiativ for å bygge opp under aktivitet, miljøer og positive tilvekster lokalt og nasjonalt.
Jazzprisen arrangeres i forbindelse med Norsk jazzforums landsmøte som samler landets jazzaktører. I tillegg åpnes dørene til selve prisshowet for ordinært publikum.  

Åpent for nominasjoner
Norsk jazzforum håper hele miljøet lar seg engasjere til å nominere kandidater til alle elleve priser. Ulike fagjuryer vil avgjøre vinnere av jazzprisene som deles ut under et arrangement i Skien 15. april 2023. Buddy har siden 50-tallet vært den høyeste utmerkelsen i det norske jazzmiljøet, og den innlemmes nå i Jazzprisen sammen med Årets jazzklubb, Storbandprisen og en rekke nye priskategorier. Jazzprisen skal hedre musikerne, men også andre aktører i miljøet.
Se oversikt over priskategorier og nominer kandidater her.
Nominasjonsfrist er 15. november 2022.

De unike Jazzpris-statuettene er designet av Nick Alexander og produseres av resirkulert plast av firmaet Utoplast. Foto: Arne Hauge/Norsk jazzforum

NRK som mediepartner
Jazzprisen og Norsk jazzforum har med seg NRK som mediepartner. En viktig og spennende mulighet, forteller musikksjef i NRK, Mats Borch Bugge: – NRK ser alltid etter nye muligheter for å vise frem det store mangfoldet av norsk musikk, og Jazzprisen er i tråd med vårt ønske om å løfte nettopp norsk musikk. Norsk jazz er høyst levende, premissgivende og i tillegg svært anerkjent i utlandet, derfor er det naturlig for oss å være til stede her, sier Borch Bugge.

Unike statuetter
Prisstatuettene er designet av Nick Alexander og produseres av Utoplast. Prisene er formet som en «J», og er laget av komprimert og resirkulert plast. Gjennom å bruke ulik farget plast og plast fra ulike kilder, vil hver eneste pris få et helt eget uttrykk. Resultatet blir aldri helt det samme for hver gang den presses, så hver pris blir helt unik for den enkelte vinneren.

Mer om Jazzprisen her.

Fra forsiden

Nyheter

Stillingsutlysning: Daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Vår daglige leder går av etter oppnådd aldersgrense, og vi søker etter deg som vil videreføre dette viktige og varierte arbeidet for regionens jazzliv. Sørnorsk jazzsenter produserer turnéer og konserter som er forankret i jazz og beslektede musikkformer, driver rekrutterings- og talentutviklingsprosjekter, gir tilskudd til festivaler og musikere og utvikler regionens musiker- og konsertarrangørmiljøer. Vi […]

Nyheter

Ayumi Tanaka Trio på Sørnorsk-turné 10. – 16. november

Når Ayumi Tanaka Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Grenland Jazzforum, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Urijazz jazzklubb i Tønsberg og Kristiansand Jazzvesen besøk. Pianist Ayumi Tanaka flyttet til Oslo fra Japan i 2011. I løpet av årene som har gått siden da, har hun etablert seg en av Norges mest spennende og anerkjente […]