Nyheter

Ellen Andrea Wang Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné


8 konserter i Sørnorskregionen fra 16. til 23. september.

Når Ellen Andrea Wang Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Risør Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Arendal Jazzklubb, Dølen konsertserie på Evje og Bø Jazzklubb besøk.    

 Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets aller mest interessante og profilerte musikere og har høstet stor anerkjennelse lang utover Norges grenser. I tillegg til sine egne prosjekter har hun samarbeidet med folk som Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, samt med det ypperste sjiktet av norske jazzmusikere.
Hun var Artist in Recidence på Moldejazz i 2021, et oppdrag som bare de fremste og mest interessante musikerne på jazzscenen får tilbud om.

Ellen Andrea etablerte trioen sin i 2013 og gav ut platen Diving i 2014. Hun fikk stor internasjonal oppmerksomhet rundt platen som var hennes første utgivelse i eget navn, og ble etter kort tid utropt til «One of the five best young female jazz musicians» av den britiske avisen The Guardian.

Trioens foreløpig siste plate Blank Out kom i 2017 til flotte kritikker. Musikken befinner seg et sted i grenselandet mellom jazz og rock/soul med bred appell og med Ellen Andrea Wangs klare personlige stempel som komponist, bassist og vokalist.
Med seg i trioen har hun to strålende musikere: Andreas Ulvo på tangenter er like komfortabel med analogsynthen som med sitt lyriske jazzpianospill. Erland Dahlen på trommer og perkusjon har figurert som studio- og livemusiker for kremen av norsk artister. Hans egne musikalske konsepter opererer innenfor feltet elektronika / jazz /eksperimentell musikk.
Kort oppsummert: Det er bare å glede seg til å møte musikk og musikere av topp klasse!

Besetning:
Ellen Andrea Wang – bass / vokal, Andreas Ulvo – tangenter, Erland Dahlen – trommer / perkusjon.

Turnérute:
Risør Jazzklubb fredag 16.09., Mandal Jazzklubb lørdag 17.09., Flekkefjord Jazzklubb søndag 18.09., Kristiansand Jazzvesen mandag 19.09., Skiensjazzdraget tirsdag 20.09., Arendal Jazzklubb onsdag 21.09., Dølen Konsertserie torsdag 22.09., Bø Jazzklubb fredag 23.09.

 

2022 er Frivillighetens år; en landsomfattende synliggjøring og markering av den frivillige innsatsens betydning for store deler av samfunnslivet, ikke minst kulturlivet.
De aller fleste jazzklubbene i sørnorsk-regionen og ellers i Norge drives av frivillige. Også jazzfestivalene er avhengig av frivillig innsats for å kunne gjennomføre så store arrangementer som festivaler er. Frivillige gjør en stor og uvurderlig innsats for at lokalmiljøene de er en del av kan tilby publikum flotte konsertopplevelser. Uten deres entusiasme og engasjement hadde det vært vanskelig for Sørnorsk jazzsenter å arrangere turnéer i det omfanget vi gjør. Vi benytter anledningen denne turnéen gir til å løfte frem betydningen av alt det frivillige arbeidet som legges ned i regionens jazzliv.

Lenke til mer informasjon om Frivillighetens år: https://frivillighetensar.no/om-frivillighetens-r

——————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:

Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no
Ellen Andrea Wang v/ Annika Westman, tlf. +46 739 66 32 99, epost: westmanmusic@gmail.com

 

Fra forsiden

Nyheter

Søknadsfrist om turneproduksjon 1. desember

Hva har Nils Petter Molvær, Red Kite, Scheen jazzorkester og Marit Sandvik og Nova Onda til felles? De var på Sørnorsk jazzsenter-turné i 2023! 1. desember er det søknadsfrist for turneene i 2025. Et av Sørnorsk jazzsenters formål er å arrangere konserter som er forankret i jazz og beslektede musikkformer. Jazzsenteret bidrar til at landsdelen […]

Nyheter

Tildelinger ad hoc-støtte 2023

Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning, og pedagogiske tiltak. Vi har fått mange gode søknader i år, og har delt ut støtte til både festivaler, klubber, storband og musikere, samt pedagogiske tiltak i Agder, Vestfold og Telemark. Støtten betyr mye for aktivitet både i vår […]