Nyheter

Grammyprisvinner Maria Schneider til Arendalsuka

Onsdag 17. aug.
Kl. 13.30: Samtale: Maria Schneider i samtale med Bendik Hofseth. Bakgården i Arendal.
Kl. 21.00: Konsert. Data Lords. Maria Schneider & Oslo Jazzensemble. Arendal kulturhus.

Som ung jobbet den doble Grammy-vinneren 2021 for jazzikonet Gil Evans. I voksen alder har hun samarbeidet med både David Bowie og New York Philharmonic. Men det er komponeringen og kampen for kreativitet og kunstnerisk frihet som er Maria Schneiders hovedfokus.

I Arendal får vi høre henne i kulturhuset med sitt verk «Data Lords» sammen med Oslo Jazzensemble. Det var med dette verket at Schneider vant to Grammy-priser for beste album og beste låt i 2021 – en enorm prestasjon i seg selv. Men det er kanskje enda mer spesielt at hennes album med musikk for stort jazzensemble gikk til finalen i Pulitzer-prisen, som er en pris for ytringsfrihet og fremragende journalistikk.

Schneider kommer til Arendalsuka sammen med Oslo jazzensemble, for anledningen i utvidet form til 18 musikere under ledelse av komponist Maria Schneider selv;

Børge-Are Halvorsen, altsaks og fløyter, Joakim Bergsrønning, altsaks, fløyte og klarinett, Atle Nymo og Martin Myhre Olsen, tenorsaks, Tina Lægreid Olsen, barytonsaks og bassklarinett, Frank Brodahl, Marius Haltli, Richard Köster og Anders Eriksson: Trompet og flygelhorn, Even Kruse Skatrud, Nils Andreas G. Granseth og Magnus Murphy Joelson: Trombone, Kristine Solli Oppegaard: Basstrombone, Jørn Øien, piano, Kalle Moberg, accordeon, Jens Thoresen, gitar, Trygve Waldemar Fiske, bass, Håkon Mjåset Johansen, trommer.

Det blir også en mulighet til å møte Maria Schneider på nært hold i Bakgården. Her vil Bendik Hofseth lede en samtale med henne om datagigantenes maktposisjon i musikklivet. «Mer av det samme» er oppskriften de store dataselskapene bruker når de programmerer sine algoritmer til å tjene enda mer penger på at vi er vanedyr som gjerne betaler for samme musikk eller kulturuttrykk som vi alltid har gjort. De digitale monopolistene når oss til alle døgnets tider med en endeløs strøm av tilpasset underholdning, informasjon og reklame. Det er nytenking og innovasjon som rammes; et paradoks med tanke på at internett representerer et mangfold uten sidestykke i menneskets historie.

Arrangementet i kulturhuset er i storsalen, og har godt med plasser. I Bakgården er grensen 150 – første mann til mølla.

Fra forsiden

Nyheter

Terrassejazz 2023 på Evje nærmer seg!

Den lille og intime jazzfestivalen Terrassejazz på Evje går i år over to dager; fredag 02. og lørdag 03. juni. De driftige folkene i Dølen Konsertserie står bak festivalen som arrangeres for 6. gang. På fredagen blir det konserter på scenen på Dølen Hotel med Rick Ashtray og Wizrd før kvelden avsluttes med jam. Lørdagen […]

Nyheter

Ny daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Sigrun Tara Øverland fra Kristiansand er ansatt som ny daglig leder i Sørnorsk jazzsenter. Hun etterfølger Jørn Størkson når han går over i pensjonistenes rekker. Sigrun Tara har bred erfaring fra musikkfeltet, både som utøvende musiker og fra arrangørsiden. Hun var i flere år produsent i Kulturfabrikken Sortland og medlem av styre- og bookinggruppe for […]

Konserter