Nyheter

Tre konserter med Sørnorsk Ungdomsstorband; lørdag 07. og søndag 08. mai

Kommende helg har 2021/2022-utgaven av Sørnorsk Ungdomsstorband samling og spiller 3 konserter på Agder:
-Lørdag 07.05. kl. 13:30 i foajeen i Buen Kulturhus i Mandal – dobbeltkonsert der bandet Hodge Podge spiller først.
-Søndag 08.05. kl. 12:00 på Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland.
-Søndag 08.05. kl. 17:00 på Kick Scene i Kristiansand på konserten Big Band Explosion sammen med Knuden Storband (Kristiansand kulturskoles storband) og Christianssand Storband.

Mye flott storbandmusikk å se frem til på lørdag og søndag altså! Ta turen til konsertene!

Hva og hvem er Sørnorsk Ungdomsstorband?
Sørnorsk Ungdomsstorband er et regionalt ensemble som administreres og drives av Sørnorsk jazzsenter. Bandet er et tilbud for musikkutøvende ungdom i alderen ca. 16 til 20 år i Agder og Vestfold og Telemark.
Årets utgave av Sørnorsk Ungdomsstorband består av 13 ungdommer fra begge fylkene. Musikalsk leder for bandet, og trompetinstruktør, er Tore Bråthen som til daglig arbeider ved Rytmisk linje på Institutt for musikk ved Universitetet i Agder. Han har med seg tre dyktige hjelpeinstruktører på samlingene. De tar seg av de øvrige instrumentgruppene. Alle fire spiller også med i bandet.

Driften av ungdomsstorbandet er et av Sørnorsk jazzsenters viktigste tiltak. Det er en sentral del av vår virksomhet å hjelpe frem ungdom i regionen som ønsker å utdanne og utvikle seg som jazzmusikere. Vår oppgave er å tilrettelegge tilbud for ungdom primært før de er kommet inn i høyere musikkutdanning.

I Sørnorsk Ungdomsstorband får musikerne anledning til å utvikle sine ferdigheter som utøvere og ensemblemusikere i storbandformatet.
Bandet samarbeider også med lokale miljøer for å inspirere og motivere unge til å satse på jazz. Målgruppen er ungdom fra musikkskoler, korps, rockeverksteder og annen organisert eller uorganisert musikkaktivitet. Bandet samles til helgesamlinger 4 til 5 ganger i året. Det jobbes med improvisasjon, ensemblespill og sjangerforståelse.
Unge musikkelever/studenter som ønsker å få ”trening” og skolering i storband og improvisasjonsspill, kan søke opptak i bandet. Det koster ikke noe å være medlem annet enn egne reiseutgifter til samlingene.

Hva spiller bandet?
Storband er en ensembleform som kan brukes til veldig mye forskjellig musikk. Repertoaret spenner over flere stilarter; alt fra ”easy swing jazz” til moderne funk. Musikalsk leder Tore Bråthen legger vekt på at musikerne i bandet skal få prøve seg på et bredt spekter av storbandmusikk. ”Det er et poeng at musikere og publikum, unge som eldre, får kjennskap til hva et storband kan brukes til. Samtidig er det viktig å presentere jazz i mange varianter”, fremhever han. Bandets repertoar og konserter gjenspeiler dette.

For ytterligere informasjon: Ta kontakt med Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86 / 37 00 55 47, epost: post@sornorskjazzsenter.no 
eller med André Kassen, tlf. 41 60 66 99, epost: produsent@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Arrangørsamling

Den 12.-13. april arrangerer vi arrangørsamling for klubber, festivaler og andre konsertarrangører sammen med Musikkontoret SØRF. Det er gratis å delta, og det er mulig å delta en eller begge dager! Når: fredag 12. april kl.15:30-17:30 og lørdag 13. april kl.12-16. Det er mulig å delta en eller begge dager Hvor: Kraftverk/Studenthuset Bare, Skippergata 24 b midt […]