Nyheter

Bobo Stenson Trio på Sørnorsk-turné 24.-31.03.

Når Bobo Stenson Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Urijazz i Tønsberg og Skiensjazzdraget besøk.    

Grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert. Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene på den europeiske jazzscenen i snart 50 år. I samarbeidet med Jan Garbarek, en av hjørnesteinene i moderne jazzhistorie, og som mangeårig pianist for Charles Lloyd, har han satt dype spor etter seg.

Bobo Stenson hører hjemme blant jazzpianoets store lyriske mestere. De siste 20 årene har han hatt sin egen trio der han har prøvd ut sine ideer både som komponist og formidler av andres komposisjoner. Bassist Anders Jormin har vært støttespiller i årevis, og i dagens trio er selveste Jon Fält bak trommene. Begge er blant Skandinavias aller fremste jazzmusikere. Sammen skaper trioen et variert og sammensatt musikalsk utrykk som er av det absolutt ypperste i skandinavisk samtidsjazz.

Bobo Stenson har gitt ut en rekke plater i eget navn, mange av dem på det prestisjefylte plateselskapet ECM. Trioens siste ECM-utgivelse er Contra La Indecisión som kom i 2018. I tillegg til Bobo Stenson bidrar Anders Jormin også med komposisjoner på denne platen.
Mike Jurkovic skrev blant annet dette i sin anmeldelse av Contra La Indecisión i AllAboutJazz i 2018:
….. «All the music on this rarified disc resounds with a meditative poetry. «Alice,» an outstanding composition from Stenson, sounds like it’s always been somewhere in the back of your mind. Bassist Jormin’s five contributions, especially the dark rumbling to release of «Three Shades of a House,» «Stilla,» and the haunting «Hemingway Intonations» roll like summer streams, taking you back to the source of inspiration and calm.»…..
Beskrivelsen gir en god antydning om hvilket musikalsk møte publikum kan vente seg.

Det er en stor glede for Sørnorsk jazzsenter å kunne presentere Bobo Stenson Trio for jazzpublikummet i Sørnorsk-regionen i samarbeid med de 7 jazzklubbene som skal ha konsert på turnéen.

Besetning:
Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer.

Turnérute:
Arendal Jazzklubb torsdag 24.03., Risør Jazzklubb fredag 25.03., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 26.03., Mandal Jazzklubb søndag 27.03., Kristiansand Jazzvesen tirsdag 29.03., Urijazz i Tønsberg onsdag 30.03.og Skiensjazzdraget torsdag 31.03.

————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
Kjell Kalleklev Management, tlf. (0047) 91103280, epost: kjell@kalleklev.no
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Stillingsutlysning: Daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Vår daglige leder går av etter oppnådd aldersgrense, og vi søker etter deg som vil videreføre dette viktige og varierte arbeidet for regionens jazzliv. Sørnorsk jazzsenter produserer turnéer og konserter som er forankret i jazz og beslektede musikkformer, driver rekrutterings- og talentutviklingsprosjekter, gir tilskudd til festivaler og musikere og utvikler regionens musiker- og konsertarrangørmiljøer. Vi […]