Nyheter

Sørnorsk på Nasjonal Jazzscene 12. og 13. november

Fredag 12. og lørdag 13. november samarbeider Sørnorsk jazzsenter og Scheen Jazzorkester med Nasjonal Jazzscene Victoria om å presentere noe av all den interessante, nye jazzen som skapes av musikere fra Sørnorsk jazzsenter-regionen; Agder og Vestfold og Telemark.
Denne konserthelgen blir en solid manifestering av hva som skjer i vår sørligste jazzregion:

Fredag 12.11. kl. 21.00: Scheen Jazzorkester med Ambrose Akinmusire og Live Maria Roggen.
Scheen Jazzorkester er Sørnorsk-regionens store, profesjonelle jazzensemble og et av 5 store, regionale jazzensembler i Norge. Orkesteret supplert med vokalist Live Maria Roggen skal på turne med den verdenskjente amerikanske trompetisten Ambrose Akinmusire i november. Turnéen avsluttes med denne konserten på Nasjonal Jazzscene.
Scheen Jazzorkester ble etablert som profesjonelt stort jazzensemble i 2010. Oppturene har vært mange på disse elleve årene, sist med konsert på NRK i juni (https://tv.nrk.no/se?v=MKMU91000521) og ny plate, Logical Fallacies, nå i september. Likevel spørs det om ikke de forestående konsertene med Ambrose Akinmusire blir et skikkelig høydepunkt så langt. Er du nysgjerrig på hvem Scheen Jazzorkester er, kan du finne mer om bandet på deres nettside http://www.scheenjazzorkester.no/.
På youtube-kanalen deres kan du oppleve orkesteret i både lyd og bilde: https://www.youtube.com/channel/UCeo_KmvChfCenZI4WBIruYw/featured

Lenke til konsertpresentasjonen i Nasjonal Jazzscene Victorias program: Scheen Jazzorkester w/special guest Ambrose Akinmusire – Nasjonal Jazzscene Nasjonal Jazzscene

Foto av Live Maria Roggen: Egil Hansen


Lørdag 13.11. kl. 20:00: The Southern Edge: Sørnorsk jazzsenter presenterer 3 band som alle inkluderer noen av Sørnorsk-regionens mest markante og kreative musikere:

Jan Bang – Arve Henriksen duo:
Jan Bang har base i Kristiansand der han også har et professorat i elektronisk musikk på Universitetet i Agder. Han er, sammen med Erik Honoré, grunnlegger og kunstnerisk co-leder av Punktfestivalen. Deres banebrytende arbeid med utviklingen av elektronisk musikk og Live Remix-konseptet, har vakt berettiget oppsikt i store deler av verden. Få, om noen, har i samme grad satt Sørnorsk-regionen på det musikalske verdenskartet.

Jan Bang samarbeider med en rekke av våre mest profilerte musikere. På denne konserten får vi oppleve ham i duo-format med en annen av våre mest fremtredende og kreative musikere; Arve Henriksen på trompet og vokal. De to har gjort en rekke konserter og plateinnspillinger sammen i forskjellige konstellasjoner og har utviklet en helt ekstraordinær musikalsk kommunikasjon.

Lars Andreas Haug band:
Tubaist «ekstraordinær», komponist og multi-instrumentalist Lars Andreas Haug valgte, sammen med sin kone vokalist Camilla Susann Haug, for noen år siden å slå seg ned i Arendal. Han hadde allerede da en omfattende konsertaktivitet i inn- og utland, en stor plateproduksjon med egne prosjekter og et omfattende samarbeid med andre norske og utenlandske musikere.
Septetten Lars Andreas Haug band ble dannet i 2009 og har så langt gitt ut to album:
Conrairo i 2013 og Wazairo i 2019. Musikken kan beskrives som vakker, sprelsk, groovy, underfundig, humoristisk, spontan og utforskende.

Komposisjoner med en umiskjennelig Lars Andreas Haug-signatur, leken improvisasjon og stor kreativitet gjør bandet og det musikalske uttrykket til noe utenom det vanlige. Det er på høy tid at flere får ørene og øynene opp for Lars Andreas Haug band!

Besetning på denne konserten:
Lars Andreas Haug – tuba, Camilla Susann Haug – vokal, Oscar Andreas Haug – trompet, Johannes Billich – piano /keyboard, Kalle Moberg – accordion, Steffen Schorn – sax, Knut Aalefjær – trommer

Red Kite:
Red Kite har kristiansanderen Bernt Moen på tangenter og Even Helte Hermansen fra Skien på gitar. Sammen med Trond Frønes – bass og Torstein Lofthus – trommer har de utviklet et musikalsk uttrykk som enkelte har beskrevet som “deilig skittent”; ganske dekkende for et band som kombinerer psykedelia og tunge riff med et tett og fett lydbilde det vokser hår på.
Men det er likevel mye mer. Jazzreferansene sitter løst, og ordspillene i Even Helte Hermansens låttitler likeså. På den selvtitulerte plata fra 2019 tar det av med en heidundrende Alice Coltrane-låt fra cirka 1970, og det er vel omtrent der landet ligger. Ny plate er på trappene om ikke så lenge.
Noen fikk sikkert med seg strømmekonserten med Red Kite på Nasjonal Jazzscene i april – den gang uten publikum i salen. Denne gang kan publikum oppleve bandet i levende live!

Lenke til konsertpresentasjonen i Nasjonal Jazzscene Victorias program:
The Southern Edge: Jan Bang / Arve Henriksen duo + Lars Andreas Haug band + Red Kite – Nasjonal Jazzscene Nasjonal Jazzscene

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Påmeldingen til Sørnorsk ungdomsstorband er åpen

Lyst til å bli med i Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS)? 1. september er det påmeldingsfrist til 2024/2025-utgaven av Sørnorsk Ungdomsstorband, og vi er nå åpne for påmeldinger. SNUS er et storband for ungdom i alderen 15 til 20 bosatt i fylkene Agder og Vestfold og Telemark. Spiller du trompet, trombone, saksofon, piano, gitar, bass, trommer eller […]