Nyheter

Four Brothers på Sørnorsk jazzsenterturné 10.-20. nov.

Med 75% av The Real Thing og ca. halve Sharp Nine, er dette en glimrende anledning til å høre fire fantastiske saksofonister og et komp fra øverste hylle kose seg glugg i hjel i hverandres selskap.
9 jazzklubber i Agder og Vestfold og Telemark skal ha konsert på turnéen.

Bandet Four Brothers er til tross for navnet ikke et Woody Herman-tributeband, men en septett bestående av fire saksofonister: Børge-Are Halvorsen (altsax), Knut Riisnæs & Petter Wettre (tenorsax) og Dave Edge (barytonsax), samt Hermund Nygård – trommer, Daniel Franck – bass og Staffan William-Olsson – gitar.

Four Brothers er altså fire av Norges ledende saksofonister på et brett, bakket opp av en strålende rytmeseksjon. Staffan William-Olsson (Sharp 9, The Real Thing) har skrevet arrangementer over egne komposisjoner og jazzstandards. Her blir det en fin miks av et samkjørt ensemble og åpne soloprestasjoner.

Four Brothers ble startet i 2016 og har spilt på bl.a. Moldejazz og Oslo Jazzfestival i tillegg til mange klubbkonserter på Østlandet. Bandet slipper sin første CD i november, en produksjon som er gjort live i studio på «old-school»-måten med få mikrofoner, tett samspill, ingen separasjon eller mulighet for reparasjoner – what you hear is what you get.

Musikken er influert av vestkystjazz à la Marty Paich, men med muligheter for de fremragende solistene til å boltre seg over mer enn åtte takter. Four Brothers har allerede gjort furore på Moldejazz, Oslo Jazzfestival og Nasjonal Jazzscene Victoria. Det vil nok bandet sørge for å gjøre på konsertene på denne turneen også. Det er bare å glede seg!


Turnérute:

Onsdag 10.11.: Kristiansand Jazzvesen. Torsdag 11.11.: Arendal Jazzklubb.
Fredag 12.11.: Risør Jazzklubb. Lørdag 13.11.: Mandal Jazzklubb.
Søndag 14.11.: Flekkefjord Jazzklubb. Torsdag 18.11.: Dølen Konsertserie.
Fredag 19.11.: Urjazz, Tønsberg. Lørdag 20.11.: SandefjordJazz (dagtid),
Horten Jazzclub (kveld).

————————————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Staffan William-Olsson, epost: w-olsson@online.no  tlf. +47 9224 4473
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Klubb- og festivalmøte 24. oktober i Porsgrunn

Vi arrangerer årlig møter for våre medlemmer i regionen, og nå er endelig programmet for årets klubb- og festivalmøte klart! Nytt av året er at vi inkluderer festivalene i møtet, og vi håper mange både klubber og festivaler tar turen! Det må gjerne delta flere fra samme klubb eller festival. Etter møtet er det mulig […]

Nyheter

Musikermøte 25. oktober i Kristiansand

Vi arrangerer årlig møter for våre medlemmer i regionen, og nå er endelig programmet for årets musikermøte klart! Vi har vært så heldige å få med oss Torun Eriksen og Jan Bang som begge bor og jobber i regionen vår. Etter møtet er det mulighet å fortsette videre på konsert med A Tonic for the […]