Nyheter

Four Brothers på Sørnorsk jazzsenterturné 10.-20. nov.

Med 75% av The Real Thing og ca. halve Sharp Nine, er dette en glimrende anledning til å høre fire fantastiske saksofonister og et komp fra øverste hylle kose seg glugg i hjel i hverandres selskap.
9 jazzklubber i Agder og Vestfold og Telemark skal ha konsert på turnéen.

Bandet Four Brothers er til tross for navnet ikke et Woody Herman-tributeband, men en septett bestående av fire saksofonister: Børge-Are Halvorsen (altsax), Knut Riisnæs & Petter Wettre (tenorsax) og Dave Edge (barytonsax), samt Hermund Nygård – trommer, Daniel Franck – bass og Staffan William-Olsson – gitar.

Four Brothers er altså fire av Norges ledende saksofonister på et brett, bakket opp av en strålende rytmeseksjon. Staffan William-Olsson (Sharp 9, The Real Thing) har skrevet arrangementer over egne komposisjoner og jazzstandards. Her blir det en fin miks av et samkjørt ensemble og åpne soloprestasjoner.

Four Brothers ble startet i 2016 og har spilt på bl.a. Moldejazz og Oslo Jazzfestival i tillegg til mange klubbkonserter på Østlandet. Bandet slipper sin første CD i november, en produksjon som er gjort live i studio på «old-school»-måten med få mikrofoner, tett samspill, ingen separasjon eller mulighet for reparasjoner – what you hear is what you get.

Musikken er influert av vestkystjazz à la Marty Paich, men med muligheter for de fremragende solistene til å boltre seg over mer enn åtte takter. Four Brothers har allerede gjort furore på Moldejazz, Oslo Jazzfestival og Nasjonal Jazzscene Victoria. Det vil nok bandet sørge for å gjøre på konsertene på denne turneen også. Det er bare å glede seg!


Turnérute:

Onsdag 10.11.: Kristiansand Jazzvesen. Torsdag 11.11.: Arendal Jazzklubb.
Fredag 12.11.: Risør Jazzklubb. Lørdag 13.11.: Mandal Jazzklubb.
Søndag 14.11.: Flekkefjord Jazzklubb. Torsdag 18.11.: Dølen Konsertserie.
Fredag 19.11.: Urjazz, Tønsberg. Lørdag 20.11.: SandefjordJazz (dagtid),
Horten Jazzclub (kveld).

————————————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Staffan William-Olsson, epost: w-olsson@online.no  tlf. +47 9224 4473
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021 til Bjørn Charles Dreyer

Styret i Sørnorsk jazzsenter har besluttet å tildele Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2021 til musiker og komponist Bjørn Charles Dreyer fra Mandal. Prisen ble utdelt lørdag 17.09.22 i forbindelse med Mandal Jazzklubbs konsert på Sørnorsk jazzsenter-turnéen med Ellen Andrea Wang Trio. Sørnorsk jazzsenter legger dette til grunn for tildelingen: «Musiker Bjørn Charles Dreyer er bosatt i […]

Nyheter

Ellen Andrea Wang Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné

8 konserter i Sørnorskregionen fra 16. til 23. september. Når Ellen Andrea Wang Trio skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Risør Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Arendal Jazzklubb, Dølen konsertserie på Evje og Bø Jazzklubb besøk.      Ellen Andrea Wang har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets […]