Nyheter

Hans Mathisen Band på Sørnorsk jazzsenter-turné 01.-07. november

Det blir konserter i Flekkefjord Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Urijazz i Tønsberg, Bø Jazzklubb, Risør Jazzklubb og Grenland Jazzforum når Hans Mathisen Band søndag 01. november legger ut på en 7-dagers turné i regi av Sørnorsk jazzsenter.  

Hans Mathisen kan trygt kalles en av Norges fineste jazzgitarister. Han innkasserte allerede i 2005 en Spellemannpris for sitt debutalbum i eget navn; Quiet Songs. Etter det har det blitt ytterligere fire album, alle til flott mottakelse. Hans hittil siste album, Moving Forward, kom i 2019, også den til strålende kritikker. I tillegg til sine egne plateutgivelser og prosjekter, har Hans Mathisen bidratt på en lang rekke andre norske musikeres plateutgivelser.

Hans Mathisens gitarspill og sound er godt forankret i gitartradisjoner forbundet med både Wes Montgomery og Pat Metheny, men med et umiskjennelig nordisk særpreg. I bunn for Hans Mathisens musikk ligger sterke komposisjoner, ofte med vakre lyriske linjer og en evne til å gjøre det komplekse enkelt og tilgjengelig.

Til bandet sitt har Hans Mathisen valgt musikere fra aller øverste hylle:
Saxofonist Bendik Hofseth, bassist Per Mathisen og Audun Kleive bak trommene er alle blant våre aller fremste og mest profilerte jazzmusikere. Pianist i bandet er engelske Jason Rebello; en av Europas ledende jazzpianister som også er kjent fra samarbeid med musikere som Sting, Jeff Beck og Peter Gabriel.
Det er altså bare å begynne å glede seg til et møte med et strålende band og musikk av beste merke som snart blir å høre på en jazzklubb nær deg hvis du holder til i Agder og Vestfold og Telemark eller skal en tur på våre kanter i starten av november!

Hans Mathisen – gitar, Jason Rebello – piano, Bendik Hofseth – sax, Per Mathisen – bass, Audun Kleive – trommer.

Turnérute:
Flekkefjord Jazzklubb søndag 01.11., Arendal Jazzklubb mandag 02.11., Kristiansand Jazzvesen tirsdag 03.11. Urijazz Tønsberg onsdag 04.11., Bø Jazzklubb torsdag 05.11., Risør Jazzklubb fredag 06.11., Grenland Jazzforum lørdag 07.11.

————————————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Hans Mathisen, tlf: +47 90066057, epost: hansmath@online.no
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Canal Street 2021 nærmer seg!

Det blir konserter i Flekkefjord Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Urijazz i Tønsberg, Bø Jazzklubb, Risør Jazzklubb og Grenland Jazzforum når Hans Mathisen Band søndag 01. november legger ut på en 7-dagers turné i regi av Sørnorsk jazzsenter.   Hans Mathisen kan trygt kalles en av Norges fineste jazzgitarister. Han innkasserte allerede i 2005 en […]

Nyheter

Parkjazz 2021 starter torsdag 24.06.

Det blir konserter i Flekkefjord Jazzklubb, Arendal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Urijazz i Tønsberg, Bø Jazzklubb, Risør Jazzklubb og Grenland Jazzforum når Hans Mathisen Band søndag 01. november legger ut på en 7-dagers turné i regi av Sørnorsk jazzsenter.   Hans Mathisen kan trygt kalles en av Norges fineste jazzgitarister. Han innkasserte allerede i 2005 en […]