Nyheter

Lush Life på Sørnorsk jazzsenter-turné

7 konserter i Sørnorskregionen fra 06. til 15.02.

Når kvartetten Lush Life skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Dølen konsertserie på Evje, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk.    

Lush Life, som har hentet bandnavnet sitt fra jazz-standardlåten komponert av Billy Strayhorn en gang på 1930-tallet, består av fire profilerte og velrenommerte musikere hjemmehørende i vår egen region, nærmere bestemt i et «litt utvidet Grenlandsområde»; vokalist Nina Gromstad, pianist Rune Klakegg, bassist Jan Olav Renvåg og trommeslager Stig Sjøstrøm.

Nina Gromstad har bl.a. samarbeidet mye med jazzmusiker og komponist Guttorm Guttormsen. Hun har også medvirket som sanger og skuespiller i flere at Teater Ibsens oppsetninger og har gjennom sine mer enn 20 år som frilansmusiker jobbet både med jazz, viser og andre sjangre.
Jazzpublikummet i regionen kjenner selvfølgelig Rune Klakegg og Jan Olav Renvåg bl.a. fra Scheen Jazzorkester, men også fra en rekke andre band og prosjekter.
Stig Sjøstrøm har, som de tre andre i bandet, jobbet med forskjellige musikalske sjangre som i tillegg til jazz omfatter cubansk og afrikansk musikk og samarbeid med bluesmusikere som Vidar Busk og Daniel Eriksen.

Det musikalske landskapet Lush Life beveger seg i, er jazz ispedd pop-referanser og fremført med utpreget sans for eleganse, stil og med et glimt i øyet.
Bandet har eksistert i ca. 8 år. De ga ut CD-en ”Ordinary things that everyone ought to do” på plateselskapet Curling Legs i 2015 og fikk mange gode tilbakemeldinger på den.
Med bandmedlemmenes svært varierte bakgrunn innen først og fremst jazz, men også viser, pop, latin og blues, kan ikke musikken bli annet enn leken, iørefallende og tiltalende.

Turnérute:
Dølen Konsertserie på Evje torsdag 06.02., Risør Jazzklubb fredag 07.02., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 08.02., Kristiansand Jazzvesen onsdag 12.02., Arendal Jazzklubb torsdag 13.02., Bø Jazzklubb fredag 14.02., Grenland Jazzforum lørdag 15.02.

————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
Nina Gromstad, mob. 95 19 61 05, epost: ninagromstad@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 45 47 36 86, epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Plateanmeldelse: Egil Kapstad Live at Molde Jazz

Når kvartetten Lush Life skal på Sørnorsk jazzsenter-turné, får Dølen konsertserie på Evje, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Bø Jazzklubb og Grenland Jazzforum besøk.     Lush Life, som har hentet bandnavnet sitt fra jazz-standardlåten komponert av Billy Strayhorn en gang på 1930-tallet, består av fire profilerte og velrenommerte musikere hjemmehørende i vår […]