Nyheter

Framtida i norsk jazz 2019-turnéen nærmer seg!

The future of Norwegian jazz is now!
Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Den årlige turneen Framtida i norsk jazz kommer med tre nøye utvalgte band som viser deg hvor vi er og hvor vi skal!
Turneen arrangeres av Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Konsertene er på Toneheim folkehøgskole 26.11, Nasjonal Jazzscene Victoria 27.11, Agder folkehøgskole 28.11 og avsluttes 29.11. i Kristiansand Jazzvesen.

Å være tre i et band gir plass til lek i åpne rom, et sted Kongle Trio har tatt fullt eierskap til! Med fine melodier og rytmer i bunnen lar de låtene bli både skjøre og vakre, sterke og overbevisende fengende. Bandet har eksistert i et år, og det høres ut som om de har spilt sammen hver dag siden de møttes!
Liv Andrea Hauge – piano, Øystein Skjelstad Østensen – bass, Veslemøy Narvesen – trommer.

                                                                                                                                                      Foto: Agnes Born

 

Et pumpende hjerte er fire fungerende kamre i samspill. Thinker Ant startet på Sund folkehøyskole for to år siden, nå spiller bandet konserter over hele Europa. Finurlige og snirklete melodier, insisterende bassostinat tett til trommegroovet får kroppen til å gynge. Litt 60s-frijazz blandet med moderne nordisk, men mest Thinker Ant!
Miriam Kibakaya – vokal, Simon H. Holm – saksofon, Sverre S. Sæbø – bass, Niklas Heide – trommer.

                                                                                                                                                         Foto: Janne Amalie Svit

 

De har kanskje ikke solgt sjela si, men General Post Office gjør en hederlig innsats med å ta bluesen til et nytt sted. Bilen er en bastard av en Robert Johnson / Howlin Wolf, bensinen er blyfrijazz a la Ornette Coleman / Cecil Taylor, her går det fort fra enkle og melodiøse tema til heftig friflyt vannplaning!
Isach Skeidsvoll – piano, Aksel Røed – saksofon, Torkil Hjelle – bass, Sigurd Steinkopf – trommer

 

Fra forsiden

Nyheter

Plateanmeldelse: Egil Kapstad Live at Molde Jazz

The future of Norwegian jazz is now! Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Den årlige turneen Framtida i norsk jazz kommer med tre nøye utvalgte band som viser deg hvor vi er og hvor vi skal! Turneen arrangeres av Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Konsertene er på Toneheim folkehøgskole 26.11, Nasjonal Jazzscene Victoria 27.11, […]

Nyheter

Hans Mathisen Band på Sørnorsk jazzsenter-turné 01.-07. november

The future of Norwegian jazz is now! Hvordan står det til med jazzen, egentlig? Den årlige turneen Framtida i norsk jazz kommer med tre nøye utvalgte band som viser deg hvor vi er og hvor vi skal! Turneen arrangeres av Sørnorsk jazzsenter og Nasjonal jazzscene. Konsertene er på Toneheim folkehøgskole 26.11, Nasjonal Jazzscene Victoria 27.11, […]