Nyheter

Cortex på Sørnorsk jazzsenter-turné

7 konserter i Agder og Telemark fra 11. til 20. september

Kvartetten Cortex skal i perioden 11. til 20. september på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Kristiansand jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Mandal Jazzklubb, Skiensjazzdraget og Bø Jazzklubb får konsertbesøk på turnéen.

 

Cortex er energisk jazz av fineste merke. Bandet har vært aktivt siden 2007, og har siden da spilt over to hundre konserter og utgitt fem kritikerroste album. Bandet er et av de sterkeste og mest markante nyere innslagene på den norske jazzscenen de siste 10 årene, og medlemmene er blant de mest ettertraktede jazzutøvere i Norge i dag; Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass og Dag Erik Knedal Andersen – trommer. Han vikarierer for Gard Nilssen på denne turnéen, en særdeles god erstatning når vikarbehovet først skulle melde seg.

Dag Erik Knedal Andersen. Foto: Peter Gannushkin

Thomas Johansson som har røtter i det sterke jazzmiljøet i Grenlandsregionen, komponerer det meste av bandets låtmateriale. Han flyttet tilbake til Skien for et par år siden, og er bl.a.  en sentral musiker i Scheen Jazzorkester. Musikerne i Cortex har også markert seg i forskjellige andre band som Paal Nilsen Love Large Unit, SAKA, Bushman`s Revenge, All  Included, Zanussi 5, Friends & Neighbors og Honest John.

Cortex har gjort omfattende turnéer i Norge, i en rekke europeiske land, i Japan og ikke mindre enn 5 turnéer i USA.   Plateutgivelsene deres har fått svært mye god omtale av norske og internasjonale kritikere. Her er noen utdrag fra anmeldelser av bandets til nå siste plateutgivelse Avant-Garde Party Music! som ble utgitt på det velrennomerte portugisiske plateselskapet Cleen Feed Records i 2017:

«Cortex er killer. Et solid håndlag med jazzhistoriens friere utfoldelser, men med blikket, og energien, vendt fremover.»  Chris Monsen, Klassekampen, 5 av 6 stjerner.

«Cortex’ femte album befester kvartettens posisjon som en av norsk jazz’ sterkeste egenstemmer.»
– Terje Mosnes, Jazzinorge.no

«Don’t sleep on this, it’s one of the best albums of the year, and this band is unstoppable.»
– Tim Niland, Music and More

 

Turnerute:
Onsdag 11.09: Kristiansand jazzvesen. Torsdag 12.09.: Arendal Jazzklubb. Fredag 13.09.: Risør Jazzklubb. Lørdag 14.09.: Flekkefjord Jazzklubb. Søndag 15.09.: Mandal Jazzklubb.  Torsdag 19.09.: Skiensjazzdraget. Fredag 20.09.: Bø Jazzklubb.

————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
-Thomas Johansson: Tlf. (0047) 90024777, epost: thomastrompet@gmail.com
-Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson: Tlf. 37 00 55 47 / 45 47 36 86,
epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

1. mars er festivalenes søknadsfrist

Gjør som Punkt-festivalen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført søknadsfrister på Ad hoc-støtten, og festivalene har én årlig søknadsfrist: 1. mars. Nå nærmer vi oss årets  frist, og det må søkes minimum en måned før tiltaket gjennomføres. Det er […]

Nyheter

COPAGDER: ACT24 – Action, Culture, Technology

14.-15.mars er det klart for kultur- og bærekraftsymposiet COPAGDER: ACT24 i regi av Arena for Bærekraft, Musikkontoret SØRF, Agder Kunstsenter, Sørnorsk Filmsenter, Scenekunst Sør, Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Bølgen Bærekraftsenter, Hovedorganisasjonen Virke, NOKU (Norsk Kulturforum), NKA (Norske Kulturarrangører), Kristiansand Kommune, Ravnedalen Live og oss i Sørnorsk jazzsenter. Vi inviterer og utfordrer På COPAGDER: ACT24 presenterer vi […]