Nyheter

Scheen Jazzorkester & Eyolf Dale på Sørnorsk jazzsenter-turné

5 konserter i Agder og Telemark 07. – 11. november

Sørnorsk jazzsenter synes det er på sin plass at den 4. og siste turnéen i egen regi dette året når senterets 20-års jubileum går mot slutten, er med Scheen Jazzorkester Sørnorsk-regionens store profesjonelle jazzensemble.

 

Stadig fremadstormende og kritikerroste Scheen Jazzorkester er atpåtil aktuell med ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf Dale. Den er klar for utgivelse på Losen Records til turnéen som dermed også blir en releaseturné. Det er musikken fra det nye albumet «Commuter Report» som presenteres når Scheen Jazzorkester & Eyolf Dale gjester 5 jazzklubber i Agder og Telemark fra 07. til 11. november.

«Commuter Report» har blitt et sterkt visittkort fra et fruktbart og inspirerende samarbeid. Resultatet har blitt et tett og dynamisk uttrykk uredd både romantikk og rariteter; et utadvendt stykke musikk med sans for ensembleklang og rytmiske finurligheter, og med sterke soloprestasjoner både fra Eyolf Dale og fra medlemmer i ensemblet.

Eyolf Dale, 33 år og fra Skien han også, er solist og komponist på den internasjonale jazzscenen med omfattende turnévirksomhet og flere Spellemann-nominerte plateutgivelser i eget navn. I vår gav han ut album nummer to med sitt Wolf Valley-prosjekt; «Return to Mind». Han er jevnlig å høre på store scener og festivaler i Europa med dette og andre prosjekter.

Besetning:
Guttorm Guttormsen, André Kassen, Jon Øystein Rosland, Line Bjørnør Rosland: Saksofoner / treblås.
Finn Arne Dahl Hansen, Thomas Johansson: Trompet.
Magne Rutle, Frøydis Aslesen, Åsgeir Grong: Trombone.
Rune Klakegg: Keyboard, trekkspill. Jan Olav Renvåg: Bass. Audun Kleive: Trommer.
Eyolf Dale: Piano, komposisjoner, arrangementer.

Lydtekniker: Eivind Fossnes Dahl.

Turnerute:
Onsdag 07.11.: Grenland Jazzforum. Torsdag 08.11.: Arendal Jazzklubb. Fredag 09.11.: Risør Jazzklubb. Lørdag 10.11.: Flekkefjord Jazzklubb. Søndag 11.11.: Mandal Jazzklubb.

————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
-André Kassen: tlf. 41 60 66 99, epost: epostkassen@mac.com
-Eyolf Dale: tlf. +47 99 62 10 08, epost: eyolfsen@online.no
-Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson: Tlf. 37 00 55 47 / 45 47 36 86,
epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Framtida i norsk jazz 2019-turnéen nærmer seg!

Sørnorsk jazzsenter synes det er på sin plass at den 4. og siste turnéen i egen regi dette året når senterets 20-års jubileum går mot slutten, er med Scheen Jazzorkester – Sørnorsk-regionens store profesjonelle jazzensemble.   Stadig fremadstormende og kritikerroste Scheen Jazzorkester er atpåtil aktuell med ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf […]

Nyheter

Kristin Asbjørnsen «Traces of You» på Sørnorsk jazzsenter-turné

Sørnorsk jazzsenter synes det er på sin plass at den 4. og siste turnéen i egen regi dette året når senterets 20-års jubileum går mot slutten, er med Scheen Jazzorkester – Sørnorsk-regionens store profesjonelle jazzensemble.   Stadig fremadstormende og kritikerroste Scheen Jazzorkester er atpåtil aktuell med ny plate i samarbeid med pianist og komponist Eyolf […]