Nyheter

Scheen Jazzorkester med nytt konsertprosjekt:

«Insight Series Vol 1»: 3 konserter 28 – 30. september:

 

Fredag 28.09.18: Hamar Jazzklubb. Lørdag 29.09.: Lillehammer, Kulturhuset Banken. Søndag 30.09.:  Kristiansand, Teateret.

Scheen Jazzorkester – Sørnorsk jazzsenter-regionens store, profesjonelle og særdeles aktive jazzensemble – er klar med nytt konsertprosjekt som skal fremføres på 3 konserter i slutten av september. Det har fått tittelen «Insight Series Vol 1» Musikken er groovy, grenseløs og blir pakket inn i Scheen jazzorkesters unike sound. 

Siden konsertdebuten i 2010 og gjennom samarbeidet som ble inngått med Sørnorsk jazzsenter fra 2013, har Scheen Jazzorkester etablert seg som et av Norges 4 store, profesjonelle jazzensembler.

Tittelen på høstens konsertprosjekt – Insight series volum 1 viser til at all musikken bandet presenterer på konserten er skrevet og arrangert av medlemmer i bandet.
At så mange av musikermedlemmene skriver musikk for orkesteret, er med på å definere orkesterets musikalske profil. Det gir rom for musikernes skapende virksomhet og musikalske kreativitet både som utøvere og komponister. Egne låter er noe som særpreger Scheen Jazzorkester. Denne gang er det Rune Klakegg, Magne Rutle, Jon Øystein Rosland og Guttorm Guttormsen som har komponert og arrangert musikken. I tillegg byr høstens første konsertturné også på fruktene av et samarbeid mellom Universitetet i Agder, Scheen Jazzorkester og Sørnorsk Jazzsenter. Tre jazzstudenter, Nikolas Dossev, Laurits Husø og Anders Skjerdal, har tatt utfordringen og under veiledning av Magne Rutle har de komponert et verk hver som de er med og fremfører på konsertene.

Musikerne i Scheen Jazzorkester:
Guttorm Guttormsen, André Kassen, Jon Øystein Rosland, Line Bjørnør Rosland (saksofon/treblås), Finn Arne Dahl Hansen, Thomas Johansson (trompet), Magne Rutle, Frøydis Aslesen, Åsgeir Grong (trombone), Rune Klakegg (piano), Audun Ramo (bass), Michael Aadal (gitar), Audun Kleive (trommer).

Studentene:
Anders Skjerdal (20) spiller trompet og går andre år på en bachelor i utøvende. Som komponist utfordrer han seg selv ved å skrive musikk som appellerer til de mer primitive aspektene ved en lytteopplevelse.

 

Laurits Husø er tubaist. Dette året er han utvekslingsstudent ved Saint Louis College of Music i Roma. Laurits har skrevet for og spilt med storband, korps, heavy metal-, jazz- og rockeband.

 

Nikolas Dossev (21) spiller saksofon og har bakgrunn i rytmiske sjangere med saksofon som hovedinstrument.

 

 

For mer informasjon:
Andre Kassen (tlf. 41606699, epostkassen@mac.com) 

Fra forsiden

Nyheter

Framtida i norsk jazz 2019-turnéen nærmer seg!

  Fredag 28.09.18: Hamar Jazzklubb. Lørdag 29.09.: Lillehammer, Kulturhuset Banken. Søndag 30.09.:  Kristiansand, Teateret. Scheen Jazzorkester – Sørnorsk jazzsenter-regionens store, profesjonelle og særdeles aktive jazzensemble – er klar med nytt konsertprosjekt som skal fremføres på 3 konserter i slutten av september. Det har fått tittelen «Insight Series Vol 1» Musikken er groovy, grenseløs og blir […]

Nyheter

Kristin Asbjørnsen «Traces of You» på Sørnorsk jazzsenter-turné

  Fredag 28.09.18: Hamar Jazzklubb. Lørdag 29.09.: Lillehammer, Kulturhuset Banken. Søndag 30.09.:  Kristiansand, Teateret. Scheen Jazzorkester – Sørnorsk jazzsenter-regionens store, profesjonelle og særdeles aktive jazzensemble – er klar med nytt konsertprosjekt som skal fremføres på 3 konserter i slutten av september. Det har fått tittelen «Insight Series Vol 1» Musikken er groovy, grenseløs og blir […]