Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2017 til Mandaljazz

Prisen ble utdelt på åpningsdagen av Mandaljazz 2018

Sørnorsk jazzsenters pris for 2017 til
Mandaljazz ved arrangørene av festivalen

Sørnorsk jazzsenter opprettet i 2013 Sørnorsk jazzsenter-prisen.
Prisen er på 15.000 kr. og formålet med opprettelsen av den er to-delt:
– Den skal være en anerkjennelse og stimulans til aktører på jazzfeltet i Agder og Telemark; musikere, ensembler, arrangører eller andre, som gjennom sin innsats og sitt engasjement bidrar spesielt til utviklingen av, og oppmerksomheten omkring, jazzaktiviteten i regionen.
– Den skal bidra til å utvikle og tydeliggjøre jazz i kulturlivet i Agder og Telemark spesielt og Sørnorsk-regionen i norsk jazzliv generelt.

Styret i Sørnorsk jazzsenter har besluttet å tildele prisen for 2017 til arrangørene av jazzfestivalen Mandaljazz. Prisen ble utdelt torsdag 28. juni, første dag av Mandaljazz 2018, i forbindelse med konserten med M. Rexen´s United Kingdoms.    

Mandaljazz ble første gang arrangert i 2014 og arrangeres nå for 5. gang. De unge initiativtakerne og arrangørene av festivalen har alle røtter i Mandal.
Med sin entusiasme, pågangsmot, kreativitet og kvalitetsbevissthet, har de maktet å blåse nytt liv i en tidligere jazzfestival-tradisjon i Mandal.

Nye, unge krefter på arrangørsiden ønskes spesielt velkommen både i vår region og i jazz-Norge for øvrig. Derfor er det gledelig at unge jazzentusiaster tar initiativ og viser stor gjennomføringsevne som konsert- og festivalarrangører. Det fortjener både oppmerksomhet, anerkjennelse og oppmuntring.

Arrangørgruppen bak Mandaljazz har helt fra starten av utmerket seg på flere måter:

– Gjennom god og realistisk økonomisk planlegging.

– Gjennom utviklingen av en egen festivalidentitet bygget på en kvalitetsbevisst kunstnerisk bookingprofil med rom for et bredt spekter av musikalske uttrykk og med plass til nye, eksperimentelle og utradisjonelle konsertproduksjoner.

– Gjennom utviklingen av et festivalkonsept preget av kreativitet og nytenkning både når det gjelder form, innhold og profilering.

– Gjennom utvikling av et godt samarbeid med lokale krefter og bidragsytere.

På de nå 5 årene Mandaljazz har eksistert, har festivalen allerede klart å gjøre seg svært fordelaktig bemerket i jazz-Norge. Sørnorsk jazzsenter ønsker lykke til videre og ser frem til mange fine Mandaljazz-festivaler i årene som kommer.

Foto: Anders Mjaaland, Lindesnes avis.

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]