Nyheter

SØR-7 på Sørnorsk-turné 12. – 22. 04.

Sørnorsk jazzsenters markerer 20-års jubileum med turné med et band satt sammen spesielt for anledningen.

Sørnorsk jazzsenter har 20-års jubileum i 2018. Det er mange måter å markere et jubileum på. Jazzsenteret har blant annet valgt å markere det med et helt spesielt prosjekt; en turné til 7 jazzklubber i regionen med et helt nytt band satt sammen spesielt for denne anledningen. Dette jubileumsbandet har fått navnet SØR-7.

Som navnet antyder, er det snakk om en septett som består av musikere fra vår egen region; Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.
Hovedidéen med prosjektet er å skape et nytt, spennende musikalsk møte på tvers av forskjellige musikkmiljøer i regionen og på tvers av generasjoner. Musikere fra alle 3 fylkene er representert, og aldersspennet er stort; fra 24 til 67 år.

Musikalsk leder og «kapellmester» er saksofonist, fløytist og komponist Guttorm Guttormsen, en skikkelig bauta i sørnorsk og norsk jazzliv. Med seg har han et knippe flotte musikere:
Hilde Norbakken – vokal, Øyvind Nypan – gitar, Erik Kimestad Pedersen – trompet, André Kassen – saksofoner, Julian Haugland Bjorå – bass og Tom Rudi Torjussen – trommer. Noen av dem har spilt sammen tidligere, men akkurat denne konstellasjonen er helt ny. Musikken som presenteres er originalkomposisjoner av musikerne i bandet tilrettelagt for denne spesielle besetningen. Det kommer til å bli stas!

En nærmere presentasjon av musikerne:

Guttorm Guttormsen har vært aktiv som treblåser og komponist siden tidlig på 70-tallet. Han er født i fra Mo i Rana, flyttet senere til Skien og spilte en sentral rolle i den store jazzblomstringen i Grenland midt på 70-tallet. Parallelt hadde han stor suksess med Guttorm Guttormsen kvartett. Guttorm Guttormsen har mottatt en rekke priser, bl.a. Buddyprisen, den høyeste utmerkelsen i norsk jazz, og senest i 2016 Sørnorsk jazzsenter-prisen. Han har spilt i Sørnorsk jazzsenter-regionens store profesjonelle jazzensemble Scheen Jazzorkester siden starten i 2009/2010 og er i tillegg en av landets mest brukte teaterkomponister.

Hilde Norbakken er vokalist opprinnelig fra Smøla i Møre og Romsdal, nå bosatt i Kristiansand hvor hun jobber som vokal- og låtskriverlærer ved Rytmisk linje, UiA. Hun har sunget med bl.a. The Big Band Loonies, Christianssand Storband og Frode Alnæs, og er en mye brukt kor-arrangør og pianist. Hun er fast korist i Dance with a Stranger, og har spilt mye med sin egen trio » Hilde Norbakken Trio».  I 2014 gav hun ut duoplaten Open Doors sammen med pianisten Ingolv Haaland med musikk komponert og arrangert av duoen og med tekster av Hilde Norbakken.

André Kassen er saksofonist fra Skien med utdanning fra Musikkonservatoriet i Kristiansand. Han er aktiv i en rekke jazzsammenhenger og band. Han er medlem av Scheen Jazzorkester som han var med å ta initiativ til å starte i 2009, har sin egen trio; André Kassen 3, er å finne i Michael Aadal Group og samarbeider bl.a. med lydkunstnere som Jan Bang og Erik Honoré. André Kassen mottok Sørnorsk jazzsenter-prisen 2014.

Erik Kimestad Pedersen spiller trompet og er fra Mandal. Han har utdanning fra Rytmisk Konservatorium i København og er for tiden stipendiat ved Institutt for rytmisk musikk på Universitetet i Agder (Kristiansand). Han er bl.a. medlem av det Københavnbaserte Horse Orchestra som mottok to priser under Danish Music Awards (den danske parallellen til Spellemannprisen) i 2015 og samarbeider ellers med en rekke norske og utenlandske musikere i forskjellige konstellasjoner og prosjekter.

Øyvind Nypan er gitarist og opprinnelig fra Trondheim. Han er bosatt i Kristiansand der han virker som utøvende musiker og universitetslektor på rytmisk linje på Universitetet i Agder. Han har sin musikkutdannelse fra UiA og fra Rytmisk Konservatorium i København der han også spilte i forskjellige grupper og prosjekter. Etter endt utdanning bodde han flere år i Paris og var aktiv i det franske musikkmiljøet. Øyvind Nypan har samarbeidet med en rekke norske og utenlandske musikere og har gitt ut 4 plater i eget navn.

Julian Haugland Bjorå er en 24 år gammel bassist fra Evje i Aust-Agder som for tiden er student på Jazzlinjen ved NTNU i Trondheim. Tross sin unge alder har han allerede rukket å spille med flere etablerte norske og utenlandske musikere. Han har ved to ulike anledninger blitt valgt ut til å delta på miniturnéen Framtida i norsk jazz; i 2012 med trioen The Bureau og i 2017 med oktetten Zenos Mode. I 2016 deltok han som del av Kjetil Jerve Trio i finalen i Jazzintro som Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler står bak.

Tom Rudi Torjussen er trommeslager og perkusjonist fra Arendal med en omfattende musikerkarriere innenfor flere sjangre fra jazz til world music og pop/rock. Som del av Canal Streets husband siden 1999, har han spilt med musikere som Bugge Wesseltoft, Stian Carstensen, Ulf Wakenius, saksofonisten Bill Evans, Marilyn Mazur, Nils Petter Molvær og Lars Danielsson. Han er også kjent fra bandene Jim Stärk, Okavango og prosjektet Frioms.org, samt fra samarbeid med de samiske artistene Niko Valkeapää og Georg Buljo.

Turnérute:
Bø Jazzklubb torsdag 12.04., Kristiansand Jazzvesen fredag 13.04., Skiensjazzdraget onsdag 18.04. i samarbeid med Grenland Jazzforum, Arendal Jazzklubb torsdag 19.04., Risør Jazzklubb fredag 20.04, Flekkefjord Jazzklubb lørdag 21.04., Mandal Jazzklubb søndag 22.04.

Dette turnéprosjektet er støtte av Norsk jazzforum, Telemark fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune, Arendal kommune, Skien kommune og Kristiansand kommune / Sørf.

—————————————————————————————————————–

For ytterligere informasjon:
Kontakt Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf. 37005547/45473686
epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Påmeldingen til Sørnorsk ungdomsstorband er åpen

Lyst til å bli med i Sørnorsk ungdomsstorband (SNUS)? 1. september er det påmeldingsfrist til 2024/2025-utgaven av Sørnorsk Ungdomsstorband, og vi er nå åpne for påmeldinger. SNUS er et storband for ungdom i alderen 15 til 20 bosatt i fylkene Agder og Vestfold og Telemark. Spiller du trompet, trombone, saksofon, piano, gitar, bass, trommer eller […]