Nyhet

Scheen Jazzorkester med nytt verk på KongsbergJazz

Under Kongsberg Jazzfestival spiller Scheen Jazzorkester et nytt verk skrevet av trompetist Thomas Johansson. Stjernetrioen Stenson/Christensen/Ljungkvist er også bekreftet til årets festival.

Trompetisten Thomas Johansson har skrevet det sjangeroverskridende verket «As we see it…» til jazzensemblet som har base i Johanssons hjemtrakter, Grenland.

– Scheen Jazzorkester er et av de få store profesjonelle jazzensemblene vi har her i landet. De er kjent for å levere skyhøy kvalitet og vi synes nå det var på høy tid å presentere dem på Kongsberg Jazzfestival, sier festivalsjef Kai Gustavsen.

Johanssons verk danner en slags suite som helhet, og består av flere enkeltdeler. Festivalen forteller om et verk med energiske låter, så vel som soloer, duoer og trioer, hvor musikken veksler mellom det gjennomkomponerte og det improviserte. Johansson har et sterkt fotfeste i frijazz og avantgarde-sjangeren, hvor sterke melodiske og rytmiske motiver avløses og bindes sammen av improviserte partier.
Verket kan du høre på Energimølla under Kongsberg Jazzfestival 6. juli.

Stjernetrio til Kongsberg
Lørdag 7. juli spiller stjernetrioen Bobo Stenson, Jon Christensen og Fredrik Ljungkvist på Kongsberg Jazzfestival.
– Dette er tre musikere som bør stå høyt i kurs hos de fleste jazzpublikummere, og det er uhyre sjelden at disse tre musikerne spiller sammen, sier festivalens leder av programkomiteen, Tor Dalaker Lund.
Saken fortsetter under bildet.

Bobo Stenson (foto: Renauld Baillet)

Pianisten Bobo Stenson er en ruvende skikkelse på dagens jazzscene. Han hadde sitt internasjonale gjennombrudd på 1970-tallet med det ikke ukjente Jan Garbarek/Bobo Stenson Quartet. Siden har han spilt med en rekke av jazzens celebriteter, men har spesielt markert seg med solokonserter og sin egen trio.
Trommeslageren Jon Christensen var også med i Garbarek/Stenson-kvartetten, og han spilte seinere i Stensons trio i mange år. Trolig har ingen vært med på så mange ECM-plater som Jon Christensen. Hans lydhørhet, hans evne til å supplere lydbildet med subtile innspill kombinert med hans evne til å swinge sanseløst, gjør ham til en ønskemedspiller både for Bobo Stenson og en mengde andre musikere.
Saksofonisten og klarinettisten Fredrik Ljungkvist er en svært populær musiker på de europeiske jazzscenene. Med sitt kraftfulle, sterkt rytmiske og også melodiske og lyriske spill, har han tatt innersvingen på selv den største skeptiker. Han dukker opp i mange interessante band, men er spesielt kjent som en viktig musiker i det svensk-norske bandet Atomic.

Mer om programmet på Kongsberg Jazzfestival her.

Fra forsiden

Nyheter

Terrassejazz 2023 på Evje nærmer seg!

Den lille og intime jazzfestivalen Terrassejazz på Evje går i år over to dager; fredag 02. og lørdag 03. juni. De driftige folkene i Dølen Konsertserie står bak festivalen som arrangeres for 6. gang. På fredagen blir det konserter på scenen på Dølen Hotel med Rick Ashtray og Wizrd før kvelden avsluttes med jam. Lørdagen […]

Nyheter

Ny daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Sigrun Tara Øverland fra Kristiansand er ansatt som ny daglig leder i Sørnorsk jazzsenter. Hun etterfølger Jørn Størkson når han går over i pensjonistenes rekker. Sigrun Tara har bred erfaring fra musikkfeltet, både som utøvende musiker og fra arrangørsiden. Hun var i flere år produsent i Kulturfabrikken Sortland og medlem av styre- og bookinggruppe for […]

Konserter