Nyheter

Come Shine på Sørnorsk-turné under Vinterjazz

Come Shine, et av Norges desidert mest profilerte og kritiker-roste band, skal i perioden 25. januar til 04. februar på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Bø Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Grenland Jazzforum, Flekkefjord Jazzklubb og Mandal Jazzklubb får Come Shine på besøk.

I 2018 er det 20 år siden vokalist Live Maria Roggen, pianist og arrangør Erlend Skomsvoll, bassist Sondre Meisfjord og trommeslager Håkon Mjåset Johansen dannet Come Shine. Da var alle 4 studenter på Jazzlinjen på NTNU i Trondheim.
Siden den gang har Come Shine gitt ut 5 plater, samarbeidet med bl.a. Trondheim Jazzorkester og KORK, spilt en rekke konserter i inn- og utland og høstet strålende anmeldelser for konserter og plateutgivelser både i norsk og utenlandsk presse. I 2002 fikk bandet Spellemannprisen for platen Do Do That Voodoo.

Come Shine har i løpet av de 20 årene som har gått, utviklet seg til å bli «..noe av det hippeste og mest originale kollektiv som finnes både innen- og utenfor våre egne grenser når det gjelder å tolke standardmateriale fra ymse sjangre.» Sitatet er hentet fra Tor Hammerøs  anmeldelse av bandets siste plate Norwegian Caravan i bloggen hans Tor de Jazz i september 2016 og er en særdeles god beskrivelse av bandets identitet og musikalske prosjekt. Come Shine gjennomsyres av en spilleglede, originalitet og kreativitet i uttrykk og musikalsk tilnærming som få andre kan oppvise maken til.

Som Come Shine, feirer også Sørnorsk jazzsenter 20-års jubileum i 2018. Hva passer vel bedre enn å starte jubileumsfeiringen med en Come Shine-turné til regionens jazzklubber?

Turnérute:
Bø Jazzklubb torsdag 25.01., Risør Jazzklubb fredag 26.01, Kristiansand Jazzvesen onsdag 31.01., Arendal Jazzklubb torsdag 01.02., Grenland Jazzforum fredag 02.02., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 03.02., Mandal Jazzklubb søndag 04.02.

Foto: Egil Hansen

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]