Nyheter

Egil Kapstad har gått bort

Med Egil Kapstads bortgang har vi mistet en høyt verdsatt musiker og komponist.

Egil Kapstad døde torsdag 13. juli 76 år gammel. Med hans bortgang har norsk jazz og norsk musikkliv mistet en musiker som har satt dype spor etter seg  gjennom sitt mangeårige virke som pianist, komponist og arrangør.

Egil Kapstad var en av våre fremste jazzpianister. Han samarbeidet og medvirket på plateutgivelser med en rekke profilerte norske og utenlandske musikere og er også kjent for sitt mangeårige samarbeid med poeten Jan Erik Vold.
Egil Kapstad mottok flere priser, deriblant Norsk jazz høyeste utmerkelsen Buddyprisen i 1977 og Spellemannprisen i jazzkategorien for Cherokee i 1989 og for Rememberance med Egil Kapstad Trio i 1994. Han har også skrevet flere klassiske verk, stått bak musikk til mer enn 50 teaterforestillinger og har komponert musikk til film og fjernsynsdrama.

Egil Kapstad har i mange år vært bosatt i Kristiansand sammen med sin kone, musiker Hilde Hefte, som han giftet seg med i 2003.
Sørnorsk jazzsenter-regionen har vært så heldig å nyte godt av hans kunstneriske virksomhet og kunnskaper i mange forskjellige sammenhenger. I tillegg til sin utøvende virksomhet underviste han i flere år i jazzhistorie og improvisasjon ved det som da het Agder musikkonservatorium i Kristiansand. Senest under Vinterjazz 2017 var han på turné i regionens jazzklubber som pianist i Hilde Heftes band.

Egil Kapstad vil bli dypt savnet. Våre tanker går til hans nærmeste.

Arendal, 14.07.2017,
Jørn H. Størkson,
daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Foto: Alf Solbakken

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]