Nyheter

Konsert med Sørnorsk Ungdomsstorband feat. Richard Smith

Søndag 14. mai kl. 17.00 har Sørnorsk Ungdomsstorband konsert på Universitetet i Agder, Sigurd Køhns Hus.

Søndag 14. mai kl. 17.00 har Sørnorsk Ungdomsstorband konsert på Universitetet i Agder, Sigurd Køhns Hus.
Bandet er samlet i Kristiansand denne helgen til sin 4. helgesamling skoleåret
2016 / 2017. Der skal de jobbe  sammen med amerikaneren Richard Smith som er gjesteinstruktør og gjestesolist på konserten som avslutter samlingen.

Årets utgave av Sørnorsk Ungdomsstorband består av 14 ungdommer mellom 16 og 20 år fra Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder. Musikalsk leder for bandet og trompetinstruktør er Tore Bråthen som mottok Norsk jazzforums storband-pris 2016, bl.a. for sitt mangeårige arbeid med, og store betydning for, Sørnorsk Ungdomsstorband. Han har med seg tre dyktige instruktører. Alle fire spiller også med i bandet.

På denne samlingen er den amerikanske gitaristen, komponisten og arrangøren Richard Smith gjesteinstruktør. Han er en musiker med hele verden som sin arbeidsplass og har gitt ut plater med forskjellige band-formater, også storband.
Fra fredag kveld til søndag ettermiddag skal de unge musikerne hovedsakelig jobbe med musikk han har komponert og som er arrangert for storband. Det blir en spennede erfaring og utfordring for de unge musikerne.
Resultatet av en intens øvingshelg blir presentert for publikum på en gratiskonsert søndag ettermiddag kl. 17.00 på Universitetet i Agder, Sigurd Køhns Hus.

Ta turen til konserten og hør et flott band med kjempedyktige unge musikere!

Hva og hvem er Sørnorsk Ungdomsstorband?
Sørnorsk Ungdomsstorband – forkortet SNUS – er et regionalt ensemble som administreres og drives av Sørnorsk jazzsenter. Bandet er et tilbud for musikkutøvende ungdom i alderen ca. 16 til 20 år i Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark – den geografiske regionen som Sørnorsk jazzsenter betjener.

“Driften av ungdomsstorbandet er et av Sørnorsk jazzsenters viktigste tiltak. Det er en sentral del av vår virksomhet å hjelpe frem ungdom i regionen som ønsker å utdanne og utvikle seg som jazzmusikere. Vår oppgave er å tilrettelegge tilbud for ungdom primært før de er kommet inn i høyere musikkutdanning”, sier Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter.
I Sørnorsk Ungdomsstorband får musikerne anledning til å utvikle sine ferdigheter som utøvere og ensemblemusikere i storbandformatet.
Unge musikkelever/studenter som ønsker å få ”trening” og skolering i storband og improvisasjonsspill, kan søke opptak i bandet. Det koster ikke noe å være medlem annet enn egne reiseutgifter til samlingene.

 For ytterligere informasjon kan Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, kontaktes på tlf. 45 47 36 86 / 37 00 55 47, eller på epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden