Nyheter

Øyvind Nypan Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné

6 konserter i Agder og Telemark 25. – 30. april

Øyvind Nypan Trio på Sørnorsk jazzsenter-turné;
6 konserter i Agder og Telemark 25. til 30. april.

Øyvind Nypan Trio skal i perioden 25. til 30. april på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Agder folkehøgskole, Arendal Jazzklubb, Bø Jazzklubb, Risør Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen og Flekkefjord Jazzklubb skal ha konsert med bandet på turnéen.

Trønderen og gitaristen Øyvind Nypan er bosatt i Kristiansand der han virker som utøvende musiker og som universitetslektor på rytmisk linje på Universitetet i Agder.
Han har samarbeidet med en rekke norske og utenlandske musikere og har gitt ut 4 plater i eget navn.

Øyvind Nypan Trio ble dannet i 2011. I tillegg til ham selv, består den av to sentrale musikere fra Trondheimsmiljøet med store og varierte musikerbiografier. Både Daniel Buner Formo på Hammondorgel og Truls Rønning på trommer har bl.a. en fortid i bandet Solid som ble kåret til årets unge jazzmusikere tilbake i 2002.

Foto: Arne Hauge
Foto: Arne Hauge

Trioen gav for 2 år siden ut CD-en Directions til flotte kritikker. Tor Hammerø skrev bl.a. dette på sin jazzblogg TOR DE JAZZ under headingen Groovy fra sør: Nypan Trio – tøffe saker i sin anmeldelse av platen da den kom i 2015:
«Nypan har skrevet fem av de sju låtene mens Buner Formo har ansvaret for de to resterende. Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i 2015. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg.
Nypan Trio er bare med på å understreke hvor mye talent som befinner seg rundt om i kongeriket – nesten uten at noen vet om det. «Directions» gir oss knappe 40 minutter med herlig og groovy musikk presentert av en trio som holder meget høy klasse.»

Det er altså all grunn til å gå på konsert når Øyvind Nypan Trio svinger innom en jazzklubb nær deg på turnéen!
Øyvind Nypan – gitar, Daniel Buner Formo – Hammondorgel, Truls Rønning – trommer.

Turnerute:
Tirsdag 25.04.: Agder folkehøgskole. Onsdag 26.04.: Arendal Jazzklubb. Torsdag 27.04.: Bø Jazzklubb. Fredag 28.04.: Risør Jazzklubb. Lørdag 29.04.: Kristiansand Jazzvesen. Søndag 30.04.: Flekkefjord Jazzklubb.
————————————————————————————————
For ytterligere informasjon kontakt:
Øyvind Nypan, tlf. 93 65 67 65, epost: onypan@gmail.com
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson, tlf: 7 00 55 47 / 45 47 36 86 post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden