Nyheter

Hilde Hefte med band på Sørnorsk jazzsenter-turné under Vinterjazz

6 konserter i Agder og Telemark 26.01. – 04.02.

Bø Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb og Skiensjazzdraget skal ha Hilde Hefte med band på besøk på deres turne i regi av Sørnorsk jazzsenter.

Hilde Hefte med band skal i perioden 26. januar til 04. februar på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Bandet er sammensatt av et knippe strålende musikere som alle hører til i vår egen landsdel: Hilde Hefte – vokal, Johanna Nousiainen – harpe, Egil Kapstad – piano, Rolf Kristensen – gitar, Ole Kelly Kvamme – bass, Trygve Tambs-Lyche – trommer og Simen Hefte Endresen – lyd-design.

Hilde Hefte blir bokstavelig talt og meget velfortjent satt stor pris på for tiden. Hun mottok Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2015 og Kristiansand kommunes kulturpris for 2016.

Foto Alf Solbakken
Foto Alf Solbakken

På konsertene blir hun å høre solo, i duo-format med harpe og med piano, og selvfølgelig med fullt band. Repertoaret består av deler av bestillingsverket hun skrev til Tall Ships Races i Kristiansand i 2015 sammen med andre deler av Hildes rikholdige musikalske univers; jazzens standardlåter og hennes egne komposisjoner. Noe av musikken hun presenterer er hentet fra hennes kritiker-roste plate Short Stories som ble utgitt i 2013.

Hilde Hefte har det siste året jobbet med en ny plateutgivelse som har fått tittelen Quiet Dreams. CD-utgaven av platen er nå klar for utgivelse og slippes i forbindelse med denne turnéen. Smakebiter fra den nye platen vil også bli å høre på konsertene.

Med en liten «tjuvstart» torsdag 26.01., foregår turnéen under Vinterjazz 2017 som varer fra 27. januar til 5. februar. Vinterjazz er en tidagers landsomfattende markering av jazz i hele landet i regi av Norsk jazzforum hvor formålet er å vise det gode og varierte konserttilbudet jazzklubbene står for året rundt.

Turnerute:
Bø Jazzklubb torsdag 26.01. Flekkefjord Jazzklubb fredag 27.01. Kristiansand Jazzvesen onsdag 01.02.  Arendal Jazzklubb torsdag 02.02. Risør Jazzklubb fredag 03.02.  Skiensjazzdraget lørdag 04.02.
————————————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Hilde Hefte; hilde@hefte.no  Tlf. 91 35 86 40
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                      Tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

 

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]