Nyheter

Hilde Hefte med band på Sørnorsk jazzsenter-turné under Vinterjazz

6 konserter i Agder og Telemark 26.01. – 04.02.

Bø Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Arendal Jazzklubb, Risør Jazzklubb og Skiensjazzdraget skal ha Hilde Hefte med band på besøk på deres turne i regi av Sørnorsk jazzsenter.

Hilde Hefte med band skal i perioden 26. januar til 04. februar på turnè i regi av Sørnorsk Jazzsenter. Bandet er sammensatt av et knippe strålende musikere som alle hører til i vår egen landsdel: Hilde Hefte – vokal, Johanna Nousiainen – harpe, Egil Kapstad – piano, Rolf Kristensen – gitar, Ole Kelly Kvamme – bass, Trygve Tambs-Lyche – trommer og Simen Hefte Endresen – lyd-design.

Hilde Hefte blir bokstavelig talt og meget velfortjent satt stor pris på for tiden. Hun mottok Sørnorsk jazzsenter-prisen for 2015 og Kristiansand kommunes kulturpris for 2016.

Foto Alf Solbakken
Foto Alf Solbakken

På konsertene blir hun å høre solo, i duo-format med harpe og med piano, og selvfølgelig med fullt band. Repertoaret består av deler av bestillingsverket hun skrev til Tall Ships Races i Kristiansand i 2015 sammen med andre deler av Hildes rikholdige musikalske univers; jazzens standardlåter og hennes egne komposisjoner. Noe av musikken hun presenterer er hentet fra hennes kritiker-roste plate Short Stories som ble utgitt i 2013.

Hilde Hefte har det siste året jobbet med en ny plateutgivelse som har fått tittelen Quiet Dreams. CD-utgaven av platen er nå klar for utgivelse og slippes i forbindelse med denne turnéen. Smakebiter fra den nye platen vil også bli å høre på konsertene.

Med en liten «tjuvstart» torsdag 26.01., foregår turnéen under Vinterjazz 2017 som varer fra 27. januar til 5. februar. Vinterjazz er en tidagers landsomfattende markering av jazz i hele landet i regi av Norsk jazzforum hvor formålet er å vise det gode og varierte konserttilbudet jazzklubbene står for året rundt.

Turnerute:
Bø Jazzklubb torsdag 26.01. Flekkefjord Jazzklubb fredag 27.01. Kristiansand Jazzvesen onsdag 01.02.  Arendal Jazzklubb torsdag 02.02. Risør Jazzklubb fredag 03.02.  Skiensjazzdraget lørdag 04.02.
————————————————————————————————

For ytterligere informasjon kontakt:
Hilde Hefte; hilde@hefte.no  Tlf. 91 35 86 40
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                      Tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

 

Fra forsiden