Nyheter

SAH! på Sørnorsk-turné under Vinterjazz

Trioen spiller 6 konserter i Agder og Telemark 31.01. til 05.02

6 jazzklubber i Agder og Telemark; Mandal Jazzklubb, Kristiansand Jazzvesen, Skiensjazzdraget, Bø Jazzklubb, Arendal Jazzklubb og Flekkefjord Jazzklubb får besøk av trioen SAH! under Vinterjazz på deres turne i regi av Sørnorsk jazzsenter.

SAH! er dannet av den svenske bassisten Fredrik Sahlander som for lengst har gjort nordmann av seg. Han har bak seg en allerede omfattende musikerkarriere som inkluderer konserter, prosjekter og plateinnspillinger med en rekke kjente artister både innenfor jazz og andre sjangre.

Fredrik Sahlander underviser på rytmisk linje på Universitetet i Agder samtidig som han arbeider med sitt doktorgrads-stipendiat knyttet til improvisasjon.
I den forbindelse inviterte han for et drøyt år siden med seg den hjemflyttede kristiansanderen Bernt Moen, kjent fra bl.a. Shining, samt egne solo- og bandprosjekter, og den amerikanske trommeslageren og vokalisten Kirk Covington til plateinnspilling. Det ble det både band og en fersk plate av; en herlig blanding av bluesy jazzfunk og moderne elektrisk jazz med feeling, guts og spenstige improvisasjoner.

På denne turnéen stepper Torstein Lofthus inn for Kirk Covington på trommer. Med bakgrunn fra band som Shining, Elephant 9 og Mathias Eick Quintet passer han perfekt inn i SAH!s musikalske landskap.

Med to av tre musikere hjemmehørende i Kristiansand, har SAH! en solid lokal forankring. Sørnorsk jazzsenter ser frem til å presentere bandet i jazzklubbene i hele regionen!

Fredrik Sahlander – el.bass, Bernt André Moen – piano / keyboards, Torstein Lofthus – trommer.

Turnerute:
Søndag  31.01.: Mandal Jazzklubb
Mandag 01.02.: Kristiansand Jazzvesen
Tirsdag 02.02.: Skiensjazzdraget
Onsdag  03.02.: Bø Jazzklubb
Torsdag  04.02.: Arendal Jazzklubb
Fredag  05.02.: Flekkefjord Jazzklubb

Konsertene på turneen er også en del av Vinterjazz 2016 der Norsk jazzforum setter fokus på jazzklubbene og deres konsertvirksomhet over hele landet.

————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Fredrik Sahlander: fredriksahlander@hotmail.com tlf. 97 18 18 71

Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no
Tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

 

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]