Nyheter

Sørnorsk jazzsenter-turné med Ola Kvernberg Trio

8 konserter på jazzklubber i Agder og Telemark i perioden 17. – 26. september.

I perioden 17. til 26. september er et klart for høstens første turné i regi av Sørnorsk jazzsenter. Da spiller Ola Kvernberg Trio 8 konserter på jazzklubber i Agder og Telemark.

Fiolinist og komponist Ola Kvernberg er uten tvil en av Norges for tiden mest profilerte jazzmusikere og er en musiker som har høstet anerkjennelse langt utover landets grenser med sitt virtuose og personlige fiolinspill og som komponist.
Allerede som purung tenåring vakte han oppsikt med sitt spill og sin musikalitet.
Gjennom årene har Ola Kvernberg vært involvert i en rekke musikalske prosjekter og band-konstellasjoner. Trioen hans – Ola Kvernberg Trio – ble dannet allerede i 2003.

Dagens besetning med Steinar Raknes på bass og Erik Nylander på trommer har eksistert siden 2005 og utgjorde trioen på platen «Night Driver» som ble utgitt i 2006 på Bugge Wesseltofts selskap Jazzland Recordings til flotte kritikker. I Dagbladet skrev Terje Mosnes bl.a. dette: «Ola Kvernberg leverer 45 minutter med «fiolin jazz» forskjellig fra alt annet hørt i verden.»

OLAKVERNBERGTRIO2_presse_1
I 2009 kom trioens andre album “Folk” utelukkende med Ola Kvernbergs egne komposisjoner – også den til strålende kritikker. John Kelman i All About Jazz skrev bl.a.: …..» Folk” positions the Ola Kvernberg Trio as a group to watch, with a fertile blend of spare economy and teeming fire.»

Albumet “Northern Tapes”, der trioen er supplert med trommeslager Børge Fjordheim, kom i 2013 og presenterer kanskje det mest destingte innsynet i den musikalske identiteten til en av Europas mest innovative og stillferdig ambisiøse musikere. På dette albumet er Ola Kvernbergs folkemusikkarv kanskje tydeligere til stede enn før, sammen med underliggende impulser fra bl.a. bluegrass og klassisk musikk.
Roald Helgheim avsluttet sin anmeldelse av platen i Dag og Tid på denne måten:
« ..Slik kan Kvernberg ause av sitt store musikalske horn med dette bandet, med suggererande folk-inspirert musikk gjennom «Best Intentions», «Cooper’s Joe» til «Lillesara», med eit drivande bass og trommespel gjennom «Leaving Lotte», men og ein melankoli i fela som strøymer gjennom det heile, med den vakre sluttsongen «Lillesara».

Ola Kvernberg har mottatt flere store, prestisjefylte priser I 2012 fikk han Spellemannprisen for det kritikker-roste albumet «Liarbird». På Kongsberg Jazzfestival samme år, mottok han Kongsberg DnB Nord-prisen, og i 2013 vant han Amandaprisen for beste film-musikk for musikken til filmen «Jag etter vind».

Det er altså all grunn for musikkinteresserte i Agder og Telemark til å se frem til konsertene med Ola Kvernberg og hans trio når de kommer på besøk til regionens jazzklubber.

TURNÉRUTE:
Torsdag 17.09.: Bø Jazzklubb, fredag 18.09.: Flekkefjord Jazzklubb, mandag 21.09.: Mandal Jazzklubb, tirsdag 22.09.: Farsund Jazz- og viseclub, onsdag 23.09.: Kristiansand Jazzvesen, torsdag 24.09.: Arendal Jazzklubb, fredag 25.09: Risør Jazzklubb, lørdag 26.09: Grenland Jazzforum i samarbeid med Skiensjazzdraget.

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]