Nyheter

LEO på Sørnorsk jazzsenter-turné

LEO – Love Exit Orchestra – spiller 8 konserter i Agder og Telemark 23. oktober – 4.november.

LEO – Love Exit Orchestra – på turné i Agder og Telemark
i regi av Sørnorsk jazzsenter

I perioden 23. oktober til 04. november er det klart for den andre av høsthalvårets turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. 7 jazzklubber i regionen, samt Kilden Teater- og Konserthus får besøk av LEO – eller Love Exit Orchestra som er bandets fulle navn.

LEO startet som trio for noen år tilbake og har siden blitt utvidet til den kvintetten som utgjør bandet i dag; Sheila Simmenes – vokal, Tore Bråthen – trompet, flygelhorn, Oscar Jansen – piano, Fredrik Sahlander – bass og Jens Nyland – trommer.

Foto: Atle Drøsdal
Foto: Atle Drøsdal

Bandet har utspring i Kristiansands musikermiljø. Både Fredrik Sahlander og Tore Bråthen er ansatt ved Institutt for Musikk ved Universitetet i Agder i tillegg til sitt virke som utøvende musikere. Sheila Simmenes arbeider hovedsakelig som freelance sanger og låtskriver med bakgrunn innen rytmiske sjangrer som urban, hiphop, elektronika, soul og brasiliansk musikk. I møtepunktet mellom kompetansen til Sahlander/Bråthen og den frie rytmiske stilen til Simmenes, skapes den musikalske kjernen til dette bandprosjektet. Det musikalske uttrykket komplementeres av pianist Oscar Jansens harmonikk og trommeslager Jens Nylands lekne rytmikk.

I desember 2012 slapp bandet singelen ”Believe It” som en prøvesmak på et kommende album. Den melodiøse jazzballaden ble meget godt mottatt med gode plasseringer på iTunes Jazz-liste. “Believe It” er også å finne på Sørnorsk jazzsenters promo-CD “JazzSør 2013 Jazz from southern Norway”.

Sagt om bandet:
«Love Exit Orchestra er et nytt, spennende pop/jazz-prosjekt fra Kristiansand. Kjempefint!» – Hilde Hefte, Ponca Jazz Records/ musiker/styremedlem i Sørnorsk jazzsenter.

«Fint bandsound, lekkert trompetspill og jazzy vokal i retning Lisa Ekdahl. Meget publikumsvennlig og attraktivt»  – pianist/komponist/professor Jan Gunnar Hoff.

LEO holder i disse dager på å avslutte produksjonen av sitt nye album som får tittelen Darling.  Utgivelse er ligger et par måneder frem i tid, men bandet har trykket opp et eksklusivt og begrenset opplag av albumet som vil være tilgjengelig for salg under turnéen som en pre-release.

Coverart: Oscar Jansen, design: SHE Music
Coverart: Oscar Jansen, design: SHE Music

Musikken fra det nye albumet vil utgjøre en vesentlig del av hva publikum vil få høre på konsertene på turnéen.

Sørnorsk jazzsenter ser frem til å kunne presentere LEO for jazzpublikummet i Agder og Telemark!

Turnérute:
Arendal Jazzklubb torsdag 23.10., Flekkefjord Jazzklubb fredag 24.10., Mandal Jazzklubb tirsdag 28.10., Skiensjazzdraget onsdag 29.10., Bø Jazzklubb torsdag 30.10., Risør Jazzklubb fredag 31.10., Farsund Jazz- og viseclub lørdag 01.11 og Kilden Teater- og Konserthus tirsdag 04.11.
————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

LEO v/Sheila Simmenes; epost: shemusic.norway@gmail.com  tlf. 971 51 034  /
www.leojazz.com

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]