Nyheter

Terje Rypdals Skywards-trio på Sørnorsk-turné

7 konserter i Agder og Telemark 04. til 12. september

Terje Rypdals Skywards-trio på turné i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter

I perioden 04. til 12. september er det klart for den første av høsthalvårets to turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. 6 jazzklubber i regionen, samt Kilden Teater- og Konserthus får besøk av Terje Rypdals Skywards-trio som foruten gitarist og komponist Terje Rypdal består av Ståle Storløkken – Hammond B3-orgel, keyboards  og Paolo Vinaccia –  trommer.

Terje Rypdal har siden 1970-tallet vært en av Norges internasjonalt mest profilerte jazzmusikere med en lang og innholdsrik karriere som musiker og komponist. Han ble kjent gjennom sitt samarbeid med Jan Garbarek og George Russell. Raskt begynte han et langt og trofast samarbeide med Manfred Eichers plateselskap ECM, et samarbeid som har resultert i en rekke plateutgivelser. De fleste av disse er med grupper basert rundt norske musikere, men også utgivelser med utenlandske samarbeidspartnere som Terje Rypdal / Miroslav Vitous / Jack De Johnette (1979) og «To Be Continued» med samme trio to år senere, duoinnspilling med David Darling; «Eos» (1984) og trio med Palle Mikkelborg og Jon Christensen; «Descendre» (1980).

Terje Rypdal har de siste 20 årene også jobbet parallelt som både jazzutøver og komponist av symfonisk- og kammermusikk. Dette har bl.a. resultert i fem symfonier.

Det kanskje mest kjente av Terje Rypdals tidligere band er The Chasers med Bjørn Kjellemyr (bass) og Audun Kleive (trommer). Trioen ble i en senere utgave utvidet til kvartett. The Chasers utgav flere plater. ECM-platen «If mountains Could Sing» der også tre klassiske strykere medvirket, ble belønnet med Spellemannspris for 1995.
Terje Rypdal har også medvirket på konserter og plateinnspilling med John Surman og Karin Kroghs «Nordic Quartet», turnert og utgitt CD-er med Ronni Le Tekrø & the Daredevils, samt medvirket på konserter med Ketil Bjørnstads “Sea Quartet” og på to av hans utgivelser for ECM.

Trioen Skywards som vi får oppleve på denne turnéen, er nå en av Terje Rypdals hovedsatsinger. Med seg har han to andre svært markante musikere; keyboardist Ståle Storløkken, kjent fra band som Supersilent og Elephant 9, og Paolo Vinaccia – en av Europas mest profilerte trommeslagere / perkusjonister som vi bl.a. har fått høre i Arild Andersen Trio. Han har mer enn 100 plateinnspillinger bak seg med forskjellige norske og utenlandske musikere.
Skywards-musikken er bygget rundt CD-en Skywards, film-musikk (Heath og Kjærlighetens Kjøtere), nytt materiale og noen klassikere fra The Chasers og Daredevils. Skywards er et spennende band, hvor stikkordet er farger; Paolo Vinaccias spennvidde fra etniske urklanger til heavy villmann, Ståle Storløkkens spennvidde fra Space til Prodigy sub-bassing og Terje Rypdals store spennvidde som gitarist og komponist. Trioen debuterte allerede i 1997. De har senere spilt bl.a. på Moldefestivalen, festivaler i Spania, Italia, Tyskland, USA og Canada. I tillegg har Skywards medvirket på framføringen av Rypdals “Wind Concerto”.

Turnérute:
Bø Jazzklubb torsdag 04.09., Grenland Jazzforum/Skiensjazzdraget fredag 05.09., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 06.09., Mandal Jazzklubb søndag 07.09., Kilden Teater- og Konserthus onsdag 10.09., Arendal Jazzklubb torsdag 11.09., Risør Jazzklubb fredag 12.09.

————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no
tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

Kjell Kalleklev/Kjell Kalleklev, tlf. +47 91103280 / 55 55 76 30 e-post: kjell@kalleklev.no

 

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]