Nyheter

Scheen jazzorkester på Sørnorsk-turne

6 konserter i Agder og Telemark under Vinterjazz

SCHEEN JAZZORKESTER PÅ SØRNORSK-TURNE
6 konserter i Agder og Telemark 01. – 09. februar under Vinterjazz 2014

Auduns univers – Audun Kleives nye bestillingsverk for Scheen jazzorkester.

5 scener i Agder og Telemark; Farsund Jazz- og viseclub, Arendal Jazzklubb, Flekkefjord Jazzklubb, Grenland Jazzforum og Mandal Jazzklubb + Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand får besøk av Scheen jazzorkester under Vinterjazz på deres turne i regi av Sørnorsk jazzsenter.

Audun Kleive, som sitter bak trommene i Scheen jazzorkester, har skrevet et nytt, helaftens verk for bandet: “Auduns univers”.  Det er denne musikken som står på repertoaret på turneen.

foto gunilla süssmann
foto gunilla süssmann

Audun Kleive er en av Europas fremste trommeslagere med et stort internasjonalt renommé. Han er kjent for samarbeid med bl.a. Terje Rypdals Chasers (det orginale), Marilyn Mazurs Future Song, Jøkleba, AHA/Extended Noise, Entra Live, Generator X, Rypdal/Tekrø, i tillegg til prosjekter med bl.a. Arve Henriksen, Ståle Storløkken, Jan Bang, Christian Wallumrød eller Nils Petter Molvær.  Audun ga ut 2 nye soloplater i 2012, eksklusivt tilgjengelige på www.audunkleive.com. Sammen med sine tre tidligere solo-utgivelser på Bugge W´s Jazzland Rec inneholder hans jazz-relaterte discografi nå mer enn 90 utgivelser.

Men Audun startet sin musiker-karriere bl.a med Oslo 13, et smått legendarisk stort/lite band som utga sin første LP, «Anti-Therapy», i 1981. Oslo 13 transformerte seg med tiden til ulike varianter av Jon Balkes «Magnetic North». Disse gruppene hadde stort fokus på kammermusikalsk samspill og -stemmeføring, og låt aldri som storband. Derimot som store små band.

«Forskjellen er påtagelig. Sounden av disse besetningene er en høyst levende del av min arv og bevissthet, og kombinert med det jeg har lært om disposisjon og instrumentering i mine mange andre mindre prosjekter i årenes løp, håper jeg å «begå» et forhåpentligvis både litt eksperimentelt og begeistrende stykke arbeid. Mitt ideal ligger et eller annet litt eksplosivt impresjonistisk sted”, sier Audun.

Arrangering av den nyskrevne musikken for orkesteret skjer i samarbeid med Magne Rutle i Scheen jazzorkester.

Scheen jazzorkester har status som regionalt ensemble for Sørnorsk jazzsenter og er et profesjonelt stort jazzensemble med en kontemporær profil.

Foto: Dan Riis
Foto: Dan Riis

Orkesteret har base i Grenlandsområdet, og er i 2014 kommet på den eksklusive listen av ensembler som får støtte fra Kulturrådet. For et år siden gav Scheen jazzorkester ut sin første CD; “God tro, feil frakk – lydbok for orkester”, med musikk av Rune Klakegg og tekster av Torgeir Rebolledo Pedersen. Jan Granlie gav platen en meget fin anmeldelse i Jazznytt nr. 01:2013 og avsluttet den med disse ordene: «Scheen jazzorkester beviser med denne innspillingen at det ikke bare er på Vestlandet, i Trøndelag eller i Oslo man kan slå seg på brøstet og skryte av å ha et solid stort band.»

Orkesteret består av disse musikerne:
Guttorm Guttormsen, André Kassen, Jon Øystein Rosland sax, Line Bjørnør Rosland bassklar./klar, Finn Arne Dahl Hanssen, Thomas Johansson tp, Magne Rutle, Benedikte Follegg Hol tb, Åsgeir Grong/Halvor Ovenstrøm basstb, Rune Klakegg p/trekkspill, Sondre Stordalen gtr, Jan Olav Renvåg b, Audun Kleive, tr

Foto: Morten Bjerk
Foto: Morten Bjerk

Turnerute:
Lørdag  01.02.: Farsund Jazz- og viseclub
Onsdag 05.02.: Kilden Teater- og Konserthus
Torsdag 06.02.: Arendal Jazzklubb
Fredag  07.02.: Flekkefjord Jazzklubb
Lørdag  08.02.: Grenland Jazzforum
Søndag 09.02.: Mandal Jazzklubb

Konsertene på turneen er også en del av Vinterjazz 2014 der Norsk jazzforum setter fokus på jazzklubbene og deres konsertvirksomhet over hele landet.

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]