Nyheter

Moskus på Sørnorsk-turnè!

7 konserter på jazzklubber i Agder og Telemark fra 11. til 20. april.
Foto: Andreas Hanson

I perioden 11. til 20. april er det klart for den andre av vårhalvårets to turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. 7 jazzklubber i regionen får besøk av trioen MOSKUS:
Anja Lauvdal                           piano
Fredrik Luhr Dietrichson        bass
Hans Hulbækmo                    trommer

Moskus er nominert til ikke mindre enn to Spellemannspriser i 2013; i klassen Årets nykommer og i klassen for jazz. I forhold til aktualitet kunne ikke timingen for en Sørnorsk-turne vært bedre.

Nå er det uansett ikke uten grunn at Sørnorsk jazzsenter har ønsket seg nettopp MOSKUS på turne i regionen. Pianist Anja Lauvdal er fra Flekkefjord og trioen et av de mest spennende nye unge jazzensemblene vi har. I 2011 fikk de Grappa Musikkforlags debutantpris – som første jazzband noen sinne.
I sin begrunnelse for pristildelingen sa juryen blant annet dette:
“– Vinneren er en akustisk trio. På tross av ung alder, har de kommet langt i å finne et spennende, modent og lekent uttrykk. Gruppen jobber innenfor det svært utfordrende pianotrioformatet.
– Musikken deres har sitt utspring fra jazzen og improvisasjonsmusikken, men har også vidåpne dører mot andre uttrykk. Selv nevner de inspirasjonskilder som norsk folkemusikk, impresjonisme, gospel- og salmemusikk.”

Grappa-prisen innebar plateutgivelse, og platen “Salmesykkel” -eller trø-orgel på godt norsk- kom ut på plateselskapet Hubro i fjor høst til gode kritikker i inn- og utland. Dagsavisens anmelder skriver: “Når eg høyrer bandet Moskus på “Salmesykkel”, blir eg glad i norsk jazz.” De britiske avisene Independent on Sunday og The Guardian gir begge platen meget fin omtale, og det britiske jazznettstedet TheJazzMann skriver i sin anmeldelse bl.a. at Salmesykkel “er en bemerkelsesverdig moden innspilling. Ingenting låter uoverveid når den unge trioen utvikler sine ideer i sitt eget tempo”.
I disse dager skal Moskus i gang med innspilling av sin andre plate.

Moskus var også en av finalistene i Jazzintro; kåringen av “Årets unge jazzmusikere” 2012 og representerte Norge på den store jazzmønstringen “Young Nordic Jazz Comets” i København i fjor der 5 av Nordens mest lovende unge jazzensembler ble presentert med konsert i Copenhagen Jazzhouse.
Som om ikke det er nok, ble pianist Anja Lauvdal tildelt Statkraft Young Star-stipendet 2011 som utdeles av Statkraft og Oslo Jazzfestival i fellesskap.

Moskus er en trio som med god grunn har vakt oppmerksomhet både i og utenfor Norges grenser. Sørnorsk jazzsenter er glad for å kunne presentere disse unge musikerne i hele vår region i samarbeid med de 7 lokale jazzklubbene som skal ha konserter på turnéen.

Turnérute:
Skiensjazzdraget torsdag 11.04., Risør Jazzklubb fredag 12.04., Farsund Jazz- og viseclub lørdag 13.04., Mandal Jazzklubb tirsdag 16.04., Bø Jazzklubb onsdag 17.04., Arendal Jazzklubb torsdag 18.04. og Flekkefjord Jazzklubb lørdag 20.04.

 For ytterligere informasjon kontakt:
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                        Tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86
Anja Lauvdal: anja.lauvdal@gmail.com  Tlf. 41 60 37 18

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]