Nyheter

Framtida i norsk jazz 2012

Miniturnéen Framtida i norsk jazz starter i Arendal tirsdag 24. april. I år deltar 3 band.

Om ungdomsmønstringen «Framtida i norsk jazz»:
Østnorsk, Sørnorsk og Midtnorsk jazzsenter har alle som en av sine viktigste oppgaver å bidra til at ungdom får mulighet til å oppleve, utøve og få opplæring i jazz og beslektede musikkformer. En viktig forutsetning for at jazzen skal kunne utvikle seg videre, er å gi gode vilkår for yngre utøvere og sørge for rekruttering. Det er viktig å gi unge musikere muligheten til å presentere seg på en profesjonell jazzscene med tilhørende publikum. Østnorsk jazzsenter og Sørnorsk jazzsenter har på bakgrunn av dette samarbeidet om konseptet ”Framtida i norsk jazz” siden 2005. I 2011 ble også Midtnorsk jazzsenter med på prosjektet. Band fra hele landet gis anledning til å spille konserter på profesjonelle scener i regionene de tre jazzsentrene representerer, i år på disse tre spillestedene:

Arendal jazzklubb 24. april / Nasjonal Jazzscene Oslo 25. april / Soddjazz, Inderøy, 26. april

Det er sjuende året på rad at jazzsentrene inviterer til en miniturné med navnet Framtida i norsk jazz. Til sammen er 12 unge utøvere involvert, fordelt på tre band. I demokonkurransen, som ble utlyst på forhånd, kom det inn 20 bidrag fra unge jazztalenter over hele landet. Tre av disse ble valgt ut til å delta på turneen. Vurderingskriteriene var bredde, kvalitet og nyskaping.

Medlemmene i Eat My Cake, Thomas Litleskare kvartett og The Bureau er i alderen 18 til 25 år og kommer fra små og store steder som blant annet Trondheim, Risør, Sula, Evje og Stavanger. Deltakerne studerer også på forskjellige nivåer, både musikklinja på Dahlske vgs (Grimstad) og ved blant annet jazzlinjene på NMH og NTNU.

Som en del av opplegget, får de tre bandene også tilbud om en to timer lang workshop med en profesjonell musiker i forkant av miniturneen. Dette er med på å gi deltakerne en mulighet til å få jobbe med og utvikle uttrykket sitt, i tillegg til å få liveerfaring.

Bandene og musikken:

EAT MY CAKEer en kvintett med utgangspunkt fra jazzlinjene i Trondheim og Oslo.  Bandet spiller en blanding av jazz, pop og rock, og har mikset sammen sine individuelle referanser til et særegent uttrykk.
Audun Aschim Steffensengitar, 20 år fra Langhus / Emilie V. Storaasvokal, 20 år fra Trondheim / Eivind Bergem Strand – keys, 20 år fra Risør / Tord Hauge Nilsen – tuba, 20 år fra Vågan/Sula / Andreas Winther – trommer, 21 år fra Ålesund.

THOMAS LITLESKARE KVARTETT er fire unge musikere som spiller moderne europeisk jazz med komposisjoner der melodien sitter i høysetet kombinert med  lekne groover. Låtene skrives av trompeter Thomas Husmo Litleskare og har røtter i den etablerte jazztradisjonen.
Thomas Husmo Litleskare – trompet, 21 år fra Trondheim / Stian Andreas Andersen – kontrabass, 23 år fra Stavanger / Johan Lindvall – piano, 21 år fra Göteborg / Tore Flatjord – trommer, 25 år fra Nannestad.

THE BUREAU
er en trio med musikere fra begge Agderfylkene; Karl Haugland Bjorå og  Julian Haugland Bjorå fra Evje og Vegard Lauvdal fra Flekkefjord. Trioen beveger seg i et  musikalsk landskap med stort spillerom for improvisasjon og som kombinerer elementer fra bl.a free-jazz/rock og ambientmusikk.
Karl H. Bjorå – gitar, 20 år fra Evje / Julian Bjorå – kontrabass, 18 år fra Evje / Vegard Lauvdal – trommer, 21 år fra Flekkefjord.

På konserten i Arendal deltar også
ERLEND LEHLAND SEKSTETT. Bandet har sitt utspring i musikklinjen på Dahlske videregående skole i Grimstad og har spilt sammen i to år. Før jul gav de ut sin debutplate; “Skogen i Nord” bl.a. med et  tittelspor der referanser til folketoner er hørbart til stede i i bandets jazzuttrykk.
Erlend Lehland– gitar /  Helge Huldt-Nystrøm – saksofon / Torbjørn Sebastian Aanonsen – trompet / Tobias Flottorp – bass og finurligheter / Frida Blomberg Håvardstun – tangenter / Halvard Huldt-Nystrøm – Slagverk.

VI ØNSKER ALLE VEL MØTT TIL TRE KONSERTER MED DYKTIGE UNGE MUSIKERE OG BAND MED BREDDE OG VARIASJON I MUSIKALSK UTRYKK!!   

 

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Bli med på Trassjazz-verksted i sommer!

Trassjazz – lag og spill musikk Gratis musikkverksted for barn mellom 7-15 år Vil du være med å lage og spille spennende musikk? Da bør du melde deg på Trassjazz-verksted! Du trenger ikke å kunne spille et instrument fra før, men hvis du gjør det kan du gjerne ta med instrumentet ditt. Verkstedet avsluttes med […]

Nyheter

Nominer kandidater til Sørnorsk jazzsenter-pris eller stipend

Sørnorsk jazzsenter åpner opp for nominasjoner til pris og/eller stipend i 2024. Frist for nominasjoner er 20. august. Sørnorsk jazzsenter-prisen ble opprettet i 2013 og har til nå blitt utdelt ni ganger. Etter et par års opphold skal nå den tiende prisen eller stipendet deles ut. Styret i Sørnorsk jazzsenter har for 2024 vedtatt nye […]