Nyheter

Jon Eberson Group på Sørnorsk-turné

I perioden 16. til 26. november blir det turné i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter.

JON EBERSON GROUP
på jazzklubb-turné i Agder og Telemark

I perioden 16. til 26. november er det klart for den andre av høstens to turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. På denne turnéen får 6 jazzklubber i regionen besøk av Jon Eberson Group. I tillegg til konsertene på jazzsenterets turné, har gruppen også en konsert i Kristiansand i samme periode. 

Jon Eberson Group hadde sitt gjennombrudd i Norge med platen ‘Jive Talking’ som kom ut for 30 år siden. Fra da til nå har gruppen rommet mange av Norges fremste musikere, som blant andre Sidsel Endresen, Bugge Wesseltoft, Pål Thowsen, Beate Slettevoll Lech og Bjørn Kjellemyr. Gruppen har også mottatt to spellemannspriser.

Jon Eberson Group, med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole, gav høsten 2010 ut det kritikerroste albumet ’Comfort Call’. Musikken er komponert av Eberson, til tekster av Kjersem. Dette er første gang Eberson har innledet et så omfattende samarbeid med en vokalist/tekstforfatter siden suksessen med Sidsel Endresen på 1980-tallet, og resultatet har høstet lovord fra både presse og publikum. På plata spiller også en smakfull strykesekstett under ledelse av Frode Larsen (konsertmester i Kringkastingsorkesteret). Arrangementene er skrevet av Hole.

Norsk presse om Comfort Call:
–          Sterk melding 30 år etter Jive Talking – Dagbladet (terning 5)
–          Tidløs musikk som ikke kjenner noen generasjonsgrenser – Side 2 (terning 5)
–          Eg trur albumet til J E G kjem tel å ta musikkverda med storm – Dagsavisen

Jon Eberson Group er nå ute med et rykende ferskt album; “The Coarse Sand & The Names We Wrote”, også denne gang til svært gode kritikker. I sin anmeldelse i Dagbladet 19.10. skrev Terje Mosnes bl.a.; …”Kjersems lavmælte, tilbakeholdte sang gir spenning til de iørefallende melodiene, og siden Jon Eberson er en gitarist med mer enn ett uttrykk i hornet, blir dette en godbit også for gitarfrelste.”

Besetningen på turnéen er:  
Jon Eberson – gitar
Hilde Marie Kjersem – vokal
Sigurd Hole – bass
Hedvig Thomassen – gitar/vokal 
Finn Sletten – trommer/perkusjon
Dag Westgård – lyd

Turnérute:
Skiensjazzdraget onsdag 16.11., Arendal Jazzklubb torsdag 17.11., Flekkefjord Jazzklubb fredag 18.11., Bø Jazzklubb onsdag 23.11., Mandal Jazzklubb torsdag 24.11 og Risør Jazzklubb lørdag 26.11.
Turnéen er kommet i stand gjennom samarbeid mellom Sørnorsk jazzsenter og aktuelle jazzklubber i Agder – og Telemark.

I tillegg har Jon Eberson Group konsert i Kristiansand på Kick Scene fredag 25.11.

 

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]