Sørnorsk jazzsenter er regionalt formidlings- og kompetansesenter for jazz i Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder.

musicforawhile-4-20122-300x218

Nyheter

Music for a while på Sørnorskturné

Jazz, kabaret og klassiske skatter i skjønn forening. Music for a while på turné i Agder og Telemark 30.08.- 08.09.

Av: sornorskjazzsenter

16.08.2012 7 kommentarer

Music for a while «Graces that refrain»
I perioden 30. august til 08. september er det klart for den første av høsthalvårets to turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. Bandet Music for a while skal ut på en 9 konserters turné i regionen + en liten avstikker med konsert i Kongsberg underveis.

Music for a while med Norges ukronede kabaret-dronning Tora Augestad i spissen slipper sin nye plate Graces that refrain samtidig med turné i Agder og Telemark.

Bergensfødte Tora Augestad har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm og kan skilte med en mastergrad i kabaretsang. Siden 2007 har hun vært bosatt i Berlin og har arbeidet med flere kjente, profilerte ensembler for moderne musikk og sunget på flere av de store scenene i Tyskland, Sveits og Østerrike.
I bandet Music for a while har Tora Augestad med seg et stjernelag av norske jazzmusikere; Stian Carstensen – akkordion, Mathias Eick – trompet, Martin Taxt – tuba og Pål Hausken – trommer.  

Foto begge bilder: Åse Maria Mikkelsen

På deres første kritikerroste plate Weill Variations tok de utgangspunkt i Kurt Weills udødelige musikk i et nytt og friskt preg. På den nye platen kaster de seg over den klassiske musikkens skatter.
Det som spesielt kjennetegner bandets musikk og konserter, er den særegne og kreative behandlingen av låtmaterialet. Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaret-melodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestad unike formidlingsevne og stemmekontroll og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne, og humoristiske håndtering av stoffet.
“Vi lover en saftig blanding av røffe kabaretviser og vakre låter med en spilleglede av de sjeldne! Med noen av Norges fremste jazzmusikere på laget blir dette en unik konsertopplevelse”, sier Tora Augestad selv om musikken de vil presenterer på turnéen.

Konsertene arrangeres i samarbeid med de aktuelle jazzklubbene i regionen. Konserten i Kristiansand arrangeres i samarbeid med Kilden Teater- og Konserthus.
Ola Kvernberg – fiolin, erstatter Mathias Eick på konsertene i Risør, Bø, Skien og Lyngør. 

Turnérute:
Arendal Jazzklubb torsdag 30.08., Risør Jazzklubb fredag 31.08., Flekkefjord Jazzklubb lørdag 01.09., Kilden Teater- og Konserthus, Kristiansand søndag 02.09., Farsund Jazz- og viseclub mandag 03.09., Mandal Jazzklubb tirsdag 04.09., Jazz Evidence, Kongsberg onsdag 05.09., Bø Jazzklubb torsdag 06.09., Skiensjazzdraget fredag 07.09. og Lyngør Jazzklubb lørdag 08.09.

Turnéen er kommet i stand gjennom samarbeid mellom Sørnorsk jazzsenter og de aktuelle jazzklubbene / lokale arrangørene i Agder og Telemark.

7 kommentarer

 • Torill Svendsen

  Jeg vet at Music for a while» skal
  oppføres i Risør fredag 31/8, men hvor i Risør og hvilket klokkeslett? -denne konserten MÅ vi få med! Jeg finner ikke noe på Risør jazzklubb!

 • Hans Ganes

  Akkurat hjemme fra konsert med Music for a while i Arendal jazzklubb:FOR EN OPPLEVELSE. Tora Augestad er helt strålende i ordets rette betydning, og bandet.. helt fantastiske musikere hver for seg og sammen blir det helt unikt.En lekker blanding av vart og vakkert, tøfft og morsomt.

 • Hilde Hvidsten

  Kommer Tora Augestad til Oslo i høst?

  • sornorskjazzsenter

   Hei! jeg tror det beste er å kontakte Tora A. direkte om dette. Den turnélisten som ligger på bandets hjemmeside er en gammel turnéliste, såvidt jeg kan se.
   Hilsen Jørn Størkson i Sørnorsk jazzsenter

 • Petter pettersson

  Asker jazzklubb i oktober, Parkteatret i Oslo i november, gå på hjemmesida til bandet for detaljer

 • Petter Pettersson

  Hm.Det er greit – eller det er det forsåvidt ikke – at jazzband ikke er verdensmestre på markedsføring, men her er det spørsmål fra Risør og fra Oslo om hvordan man får hørt bandet, og så må man ringe bandmedlemmer for å få vite det. SÅ hemmelig bør vel ikke det vi driver med være?

 • Music for a while

  Music for a while spiller i Oslo på Parkteatret Scene 9. desember 2012.

  I tillegg håper vi å få til en konsert i Oslo i vinter.

  Nettsiden blir straks oppdatert.

  Takk til dere som vil komme på konsert!

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode