Nyheter

Sørnorsk Ungdomsstorband på båt-turné!

4 konserter langs Agderkysten 29. juni til 01. juli

SØRNORSK UNGDOMSSTORBAND PÅ BÅT-TURNÉ ONSDAG 29.06 – FREDAG 01.07.2016

Onsdag 29. juni legger Sørnorsk Ungdomsstorband ut på en turné litt utenom det vanlige; en tre dagers båt-turné med skonnerten SOLRIK langs kysten av Aust- og Vest-Agder. De unge musikerne skal bo på båten under turnéen, og det blir 4 konserter på ulike anløpssteder.

Sørnorsk Ungdomsstorband har vært på båt-turné med SOLRIK to ganger tidligere; første gang i 2012 og andre gang i 2014. Begge turnéene ble særdeles vellykket, så fristelsen til å legge ut på en ny båt-turné er rett og slett blitt uimotståelig.
En stort bedre ramme rundt presentasjon av jazz i Sørnorsk-regionen er det vanskelig å finne; kystkultur, båtliv og jazzspillende ungdommer i skjønn forening! Ungdommene får en flott opplevelse på tur med en staselig båt, og Sørnorsk jazzsenter får vist frem det fine tilbudet Sørnorsk Ungdomsstorband er for jazzinteressert ungdom i regionen. Ikke minst vil publikum på konsertstedene få mange flotte musikkopplevelser!

Årets turné starter i Grimstad onsdag 29. juni med konsert på Bietorvet i gågata ved Platebaren kl. 11.30.  Deretter kaster SOLRIK loss og setter kursen for Lillesand der det blir konsert ved Paviljongen på Havnetomta kl. 16.30. Denne konserten er en del av programmet for Lillesandsdaene 2016.
Neste konsert blir i Kristiansand utenfor Kilden Teater og Konserthus torsdag 30. juni kl. 19.00. Turnéen avsluttes med konsert i Mandal der bandet er invitert til å spille på Mandaljazz fredag 01. juni kl. 17.00.
Litt spilling på dekk under seilingene kan det også bli!

Det å være på seiltur med skonnerten SOLRIK innebærer mer for ungdommene enn å være passasjerer og musikere. De tar også del i de praktiske gjøremålene som må håndteres på en seilas med en gammel og ærverdig skute, så her får de et mangfold av opplevelser og erfaringer underveis.

Båt-turnéen 2014
Båt-turnéen 2014

Hva og hvem er Sørnorsk Ungdomsstorband?
Sørnorsk Ungdomsstorband – forkortet SNUS – er et regionalt ensemble som administreres og drives av Sørnorsk jazzsenter. Bandet er et tilbud for musikkutøvende ungdom i alderen 16 til ca. 20 år i Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark – den geografiske regionen som Sørnorsk jazzsenter betjener. 2015-2016 utgaven av bandet består av musikere fra alle de tre fylkene.

SNUS 2015 - 2016
Sørnorsk Ungdomsstorband 2015 – 2016

Hva spiller bandet?
Storband er en ensembleform som kan brukes til utrolig mye forskjellig musikk. Repertoaret spenner over flere stilarter; alt fra ”easy swing jazz” til moderne funk. Musikalske leder, Tore Bråthen, legger vekt på at musikerne i bandet skal få prøvd seg på et bredt spekter av storbandmusikk. ”Det er viktig at både musikere, unge som eldre, og publikum får kjennskap til hva et storband kan brukes til. Samtidig er det viktig å presentere jazz i mange farger”, sier han.

Vi håper mange vil finne veien til konsertene! De unge musikerne holder et forbløffende høyt nivå. Så hvis du har lyst på en fin, swingende og groovy musikalsk opplevelse i trivelige omgivelser, og hvis du er nysgjerrig på hva Sørnorsk Ungdomsstorband er, så er det to av mange gode grunner til å gå på konsertene der SOLRIK og bandet legger til kai.

Konsertene er gratis og er i samarbeid med henholdsvis Grimstad Min By, Lillesand kommune, Kilden Teater og Konserthus og Mandaljazz.
Sørnorsk jazzsenter vil takke samarbeidspartnere og kommunene for svært positiv respons, og for hjelp med praktisk tilrettelegging for gjennomføring av konsertene. Vi takker også for støtte fra Grimstad kommune til konserten i Grimstad, fra Sørf til konserten i Kristiansand og fra Mandal kommune til konserten i Mandal.
Sørnorsk Ungdomsstorband mottar også støtte fra Norsk musikkråd gjennom Frifond kompetanse og aktivitet og KOMP-støtteordningene, fra Telemark og Aust-Agder fylkeskommuner, fra Vest-Agder musikkråd og fra Aust-Agder musikkråd / Musikkens studieforbund.

Jørn Størkson,
Daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

——————————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kan Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, kontaktes på tlf. 45 47 36 86 / 37 00 55 47, eller på epost: post@sornorskjazzsenter.no

 

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]