Nyheter

Konserthelg med Sørnorsk Ungdomsstorband

4 konserter i Agder og Telemark lørdag 23. og søndag 24. april

4 KONSERTER MED SØRNORSK UNGDOMSSTORBAND
LØRDAG 23. OG SØNDAG 24. APRIL

Sørnorsk Ungdomsstorband holder 4 konserter i Agder og Telemark lørdag 23. og søndag 24. april.
Bandets starter konserthelgen lørdag kl. 14.00 med foajékonsert i Arendal kulturhus.
Lørdag ettermiddag kl. 17 spiller bandet på Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland.
Søndag kl. 12.30 blir det konsert på Sagavoll folkehøgskole, Gvarv i Telemark.  Konserthelgen avsluttes søndag med konsert kl. 17.00 med en konsert sammen med Eidanger Pike- og guttekorps i Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Alle konsertene har fri entré.

Hva og hvem er Sørnorsk Ungdomsstorband?
Sørnorsk Ungdomsstorband er et regionalt ensemble som drives av Sørnorsk jazzsenter.   Bandet er et tilbud for musikkutøvende ungdom i alderen 16 til ca. 20 år i Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark – den geografiske regionen som Sørnorsk jazzsenter betjener. Musikalsk leder er Tore Bråthen som til daglig arbeider ved Institutt for musikk ved Universitetet i Agder. Han har med seg tre hjelpeinstruktører på samlingene, og de tar seg av de ulike instrumentgruppene i bandet. De spiller også med i bandet. Det musikalske er altså i de beste hender.
2015/2016-utgaven av bandet hadde sin første samling i oktober i fjor, og nå er musikerne klar for sin 4. samling med 4 konserter på 2 dager.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Hva spiller bandet?
Storband er en ensembleform som kan brukes til veldig mye forskjellig musikk. Repertoaret spenner over flere stilarter; alt fra ”easy swing jazz” til moderne funk. Musikalsk leder, Tore Bråthen, legger vekt på at musikerne i bandet skal få prøvd seg på et bredt spekter av storbandmusikk. ”Det er viktig at musikere og publikum, unge som eldre, får kjennskap til hva et storband kan brukes til. Samtidig er det viktig å presentere jazz i mange varianter”, fremhever han. Bandets repertoar og konserter avspeiler dette.

«I Sørnorsk Ungdomsstorband får musikerne anledning til å utvikle sine ferdigheter som utøvere og ensemblemusikere i storbandformatet. Unge musikkelever/studenter som ønsker å få ”trening” og skolering i storband og improvisasjonsspill, kan søke opptak i bandet. Det koster ikke noe å være medlem annet enn egne reiseutgifter til samlingene.
Vi håper mange musikkinteresserte tar turen til konsertene! Unn dere en fin musikalsk opplevelse med dyktige og spilleglade unge musikere!» sier Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, avslutningsvis, og oppfordrer samtidig spesielt ungdommer som spiller selv til å komme og høre Sørnorsk Ungdomsstorband.

For ytterligere informasjon kan Jørn Størkson, daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, kontaktes på tlf. 45 47 36 86 / 37 00 55 47, eller på epost: post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]

Nyheter

1. mai er det søknadsfrist for ad hoc-støtte

Gjør som Kristin Sevaldsen, og søk ad hoc-midler! Sørnorsk jazzsenter setter hvert år av midler til ulike formål gjennom vår egen ad hoc- støtteordning. Det er innført fire årlige søknadsfrister på Ad hoc-støtten: 1. februar, 1. mai, 1. september og 1. november. Festivaler har én årlig søknadsfrist: 1. mars Nå nærmer vi oss årets andre […]