Nyheter

Torun Eriksen Band på Sørnorsk-turné

Torun Eriksen tar med seg bandet og gjør åtte konserter i Agder og Telemark fra torsdag 19. til lørdag 28. februar.

Torun Eriksen Band på turné i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter

I perioden 19. til 28. februar er det klart for den første av vårhalvårets 2 turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. 7 jazzklubber i regionen, samt Kilden Teater- og Konserthus får besøk av Torun Eriksen Band.

Torun Eriksen debuterte med albumet Glittercard på det renommerte selskapet Jazzland Recordings i 2003 og markerte seg straks som en særegen stemme med sin blanding av jazz og soul. Etter fire kritikerroste soloalbum og turneer i inn- og utland, har hun etablert seg som en av Norges fremste låtskrivere og formidlere med et stadig voksende publikum på den norske og utenlandske musikkscenen.

Foto Kjetil Rostad
Foto Kjetil Rostad

Etter å ha gitt ut tre album med egenskrevet materiale slapp har hun i 2013 sin første coverplate VISITS. Her tolker Torun et knippe allerede kjente låter – opprinnelig framført av artister som Glen Campbell, Prince, Tom Waits, Coldplay, D’Angelo og Pink Floyd.
Alle Toruns plater har fått svært god omtale i pressen og åpnet dørene til utlandet og et internasjonalt publikum. Særlig har tyskerne omfavnet musikken hennes, og hun har turnert Tyskland jevnlig siden debuten.

Torun Eriksen har en poetisk tilstedeværelse og en stemmeprakt av det helt sjeldne og har blitt er kalt Nordens svar på Joni Mitchell. Bunnsolid håndverk og identitet gjør henne til en av de lettest gjenkjennelige stemmene i landet. Den tekstlige delen er sentral, samtidig som den er hennes viktigste rytmiske verktøy til å styre de melodiske valgene.
Sammen med sine faste knallsterke musikerfølgesvenner blir det utforsking av den moderne sangskatten med låtmateriale fra ovennevnte artister – samtidig som Torun nok vil dele noen av sine egne vakre låter med oss.
Bandet hennes består av 3 særdeles dyktige musikere; David Wallumrød – tangenter, Andreas Bye – trommer og Audun Erlien – bass. I tillegg er bandets lydtekniker Daniel Wold en integrert og viktig del av bandets lydmessige uttrykk.

Sørnorsk jazzsenter ser frem til å kunne presentere Torun Eriksen Band for publikummet i Agder og Telemark!

Turnérute:
Bø Jazzklubb torsdag 19.02., Flekkefjord Jazzklubb fredag 20.02., Farsund Jazz- og viseclub lørdag 21.02., Kilden Teater- og Konserthus tirsdag 24.02., Mandal Jazzklubb onsdag 25.02., Arendal Jazzklubb torsdag 26.02., Risør Jazzklubb fredag 27.02. og Grenland Jazzforum / Skiensjazzdraget på Kafé K lørdag 28.02.

————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                                              tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86
Torun Eriksen; epost: torun@toruneriksen.no, tlf. 916 11 624 / www.toruneriksen.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]