Nyheter

LEO på Sørnorsk jazzsenter-turné

LEO – Love Exit Orchestra – spiller 8 konserter i Agder og Telemark 23. oktober – 4.november.

LEO – Love Exit Orchestra – på turné i Agder og Telemark
i regi av Sørnorsk jazzsenter

I perioden 23. oktober til 04. november er det klart for den andre av høsthalvårets turnéer i Agder og Telemark i regi av Sørnorsk jazzsenter. 7 jazzklubber i regionen, samt Kilden Teater- og Konserthus får besøk av LEO – eller Love Exit Orchestra som er bandets fulle navn.

LEO startet som trio for noen år tilbake og har siden blitt utvidet til den kvintetten som utgjør bandet i dag; Sheila Simmenes – vokal, Tore Bråthen – trompet, flygelhorn, Oscar Jansen – piano, Fredrik Sahlander – bass og Jens Nyland – trommer.

Foto: Atle Drøsdal
Foto: Atle Drøsdal

Bandet har utspring i Kristiansands musikermiljø. Både Fredrik Sahlander og Tore Bråthen er ansatt ved Institutt for Musikk ved Universitetet i Agder i tillegg til sitt virke som utøvende musikere. Sheila Simmenes arbeider hovedsakelig som freelance sanger og låtskriver med bakgrunn innen rytmiske sjangrer som urban, hiphop, elektronika, soul og brasiliansk musikk. I møtepunktet mellom kompetansen til Sahlander/Bråthen og den frie rytmiske stilen til Simmenes, skapes den musikalske kjernen til dette bandprosjektet. Det musikalske uttrykket komplementeres av pianist Oscar Jansens harmonikk og trommeslager Jens Nylands lekne rytmikk.

I desember 2012 slapp bandet singelen ”Believe It” som en prøvesmak på et kommende album. Den melodiøse jazzballaden ble meget godt mottatt med gode plasseringer på iTunes Jazz-liste. “Believe It” er også å finne på Sørnorsk jazzsenters promo-CD “JazzSør 2013 Jazz from southern Norway”.

Sagt om bandet:
«Love Exit Orchestra er et nytt, spennende pop/jazz-prosjekt fra Kristiansand. Kjempefint!» – Hilde Hefte, Ponca Jazz Records/ musiker/styremedlem i Sørnorsk jazzsenter.

«Fint bandsound, lekkert trompetspill og jazzy vokal i retning Lisa Ekdahl. Meget publikumsvennlig og attraktivt»  – pianist/komponist/professor Jan Gunnar Hoff.

LEO holder i disse dager på å avslutte produksjonen av sitt nye album som får tittelen Darling.  Utgivelse er ligger et par måneder frem i tid, men bandet har trykket opp et eksklusivt og begrenset opplag av albumet som vil være tilgjengelig for salg under turnéen som en pre-release.

Coverart: Oscar Jansen, design: SHE Music
Coverart: Oscar Jansen, design: SHE Music

Musikken fra det nye albumet vil utgjøre en vesentlig del av hva publikum vil få høre på konsertene på turnéen.

Sørnorsk jazzsenter ser frem til å kunne presentere LEO for jazzpublikummet i Agder og Telemark!

Turnérute:
Arendal Jazzklubb torsdag 23.10., Flekkefjord Jazzklubb fredag 24.10., Mandal Jazzklubb tirsdag 28.10., Skiensjazzdraget onsdag 29.10., Bø Jazzklubb torsdag 30.10., Risør Jazzklubb fredag 31.10., Farsund Jazz- og viseclub lørdag 01.11 og Kilden Teater- og Konserthus tirsdag 04.11.
————————————————————————————————-

For ytterligere informasjon kontakt:
Sørnorsk jazzsenter v/Jørn Størkson post@sornorskjazzsenter.no                                                                tlf: 37 00 55 47 / 45 47 36 86

LEO v/Sheila Simmenes; epost: shemusic.norway@gmail.com  tlf. 971 51 034  /
www.leojazz.com

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]