Nyheter

Ny promo-CD fra Sørnorsk jazzsenter

JazzSør 2013 Jazz from southern Norway er navnet på den nye dobbelt-CD-en.

Sørnorsk jazzsenter kan nå presentere sin nye promo-CD for jazz av og med musikere fra Sørnorsk-regionen Aust-Agder, Vest-Agder og Telemark. Den har fått tittelen JazzSør 2013  Jazz from southern Norway og er Sørnorsk jazzsenters tredje promo-CD.

Coverdesign: Alf Solbakken

Med dette albumet har vi ønsket å vise et bredt spekter av hva som skapes og spilles av jazz i landsdelen. Vi tør påstå at aktiviteten og kvaliteten blant regionens jazzmusikere aldri har vært høyere enn nå. At JazzSør 2013  Jazz from southern Norway har blitt en dobbelt-CD, er også et uttrykk for det.
Med denne utgivelsen ønsker SNJS å bidra til at jazzmiljøene i Norge og i utlandet får økt kjennskap til regionens mange dyktige band og musikere.

JazzSør 2013  Jazz from southern Norway er altså en promosjons-CD og utgis ikke for slag. Formålet med utgivelsen er å dokumentere aktiviteten samtidig som den kan være til hjelp for musikere/band i deres bookingarbeid. CD-en vil bl.a. bli sendt til jazzklubber, festivaler og andre konsertarrangører.

Musikalsk kvalitet uavhengig av stilretning er lagt til grunn for utvelgelsen av det som presenteres. Samtidig har vi ønsket å speile den spennende aldersmessige og geografiske spennvidden i regionens jazzmusiker-miljø. Dere finner både etablerte profesjonelle musikere, semiprofesjonelle og dyktige amatører på CD-en.

Hvem og hva er å høre på albumet?
Stilmessig rommer JazzSør 2013  Jazz from southern Norway vidt forskjellige musikalske uttrykk:
Jan Bangs sampling og programmering sammen med trompet, gitar og gitarsampling.
Boschamaz, Haug / Nyborg / Torjussen og Okavangos kombinasjoner av musikkinstrumenter, elektronikk og rytmikk.
Nypan, Christer Fredriksen og Michael Aadal Groups ulike former for moderne melodibasert jazz.
SAH!s kraftfulle, tyngre og groovebaserte musikk.
Mirage Ensembles melodiske og groovy jazz med blåsere.
Igland & Kobberstads akustiske gitar-duo med referanser til bl.a. sør-amerikansk musikk.
Vokaljazzen viser også mangfoldet i regionen:
Standardjazz fra kvartetten Lush Life.
Liv Stoveland, Inger Marie Gundersen og LEOs forskjellige uttrykk med melodi- og tekstformidling som sentrale bestanddeler.
Hilde Hefte bidrar med ren a capella.
Papirfly presenterer moderne, akustisk jazz med norsk tekst.
Ingvild Koksvik tar oss med inn i et lyrisk landskap i grenselandet mellom jazz, vise og folkemusikk.
Den musikalske paletten kompletteres av Rune Klakeggs og Lars Jakob Rudjords akustiske pianotrioer og de tre storbandene; Scheen jazzorkester, Christianssand Storband og Høvåg Storband.
Velkommen til en reise i Sørnorsk-regionens spennende og varierte jazzlandskap!

Jørn Harald Størkson,
daglig leder i Sørnorsk jazzsenter

Kontakt / henvendelser:
Sørnorsk jazzsenter, Postboks 240, 4802 Arendal
Tlf: +47 37 005 547 / +47 45 473 686
post@sornorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liljas jazzverden

I april kommer gitarist Lilja på turné til Agder, Vestfold og Telemark med sin musikk inspirert av musikk fra hele verden. Ni jazzklubber får besøk, og LILJA slipper også en ny låt i forbindelse med turnéen. Jazzen møter verden LILJA  er soloprosjektet til Oddrun Lilja Jonsdottir, en allsidig og nyskapende komponist og gitarist fra Oslo […]

Nyheter

Sørnorsk jazzsenters årsmøte 2024

Styret i stiftelsen Sørnorsk jazzsenter innkaller styret og stiftere til årsmøte. I henhold til vedtektene kan styret også invitere musikere, storband, klubber og festivaler i Agder, Vestfold og Telemark som er medlem i Norsk jazzforum til årsmøtet med tale- og forslagsrett. Vi håper så mange som mulig ønsker å delta! Når: fredag 26. april kl.18-20 […]